PAMPERS X franska.nl

‘Recyclebare luiers? Er is zoveel veranderd sinds mijn kinderen klein waren.’

 

Ik wilde vroeger altijd het beste voor mijn kinderen. En voor mijn kleinkinderen lijk ik het wel nóg beter te willen. Op deze manier kan dat ook. 

 

Omdat we binnenkort een weekendje weg gaan met de kinderen en de kleinkinderen, moest ik ineens weer denken aan ons allereerste weekendje weg als gezin. Onze dochter Myrna was toen nog maar een paar weken oud en mijn vrouw deed alles wat met de verzorging te maken had. “Bad, bed, billen, banaan.” Zo noemde zij dat en ze verzorgde het ook altijd. Niet dat ik het niet wilde hoor. O, nee! Maar dat ging toen gewoon zo. Ik speelde en troostte wel, maar mijn vrouw deed de rest. Ze vond dat ook logisch, want zij bleef thuis en ik verdiende de centjes.

 

Maar tegenwoordig gaat dat heel anders! Mijn zoons verschonen en verzorgen met dezelfde snelheid als de mama’s dat kunnen. Zij geven de kleintjes daarna ook nog zo’n high five en roepen dan “hashtag #PureGoals” of zoiets. Ik had geen idee wat dat betekende, maar toen ik er een keer naar vroeg, vertelde mijn zoon dat dit te maken had met zo duurzaam mogelijk leven, en tóch het beste willen voor je kind. En dat vind ik als opa een fijn streven.

 

Ik wilde vroeger ook altijd het beste voor mijn kinderen. En voor mijn kleinkinderen lijk ik het wel nóg beter te willen. Ze zijn me zo dierbaar die kleintjes. Ik verwissel nu dan ook met plezier zo’n ieniemienie luiertje, of een wat grotere, terwijl ik dat vroeger dus bijna nooit deed. Maar ja, het is ook zo gepiept tegenwoordig met die handige pasvormpjes. Mijn eigen hashtag #PureGoals zijn onder andere dat ik het beste wil voor mijn kleinkinderen, maar niet de hele dag in de weer wil zijn met luiers verwisselen als ze bij ons zijn. Ik vind dat fijn, een beetje lui zijn. Ik heb tenslotte lang genoeg hard gewerkt.

 

 

En wat ik helemáál fijn vind, is dat je tegenwoordig geen concessies meer hoeft te doen als het gaat om de materialen en de prestaties daarvan. Op de verpakkingen staat dat zowel de luiers zelf, als die fijne Pampers Aqua Pure doekjes, worden gemaakt met 100% duurzame energie. Nou, dan geloven we dat maar, toch? Er is al zoveel uitgevonden sinds mijn kinderen klein waren. 

 

Er belandt ook GEEN productieafval meer op de stortplaats en de verpakking is 100% recyclebaar. En ook dáár wordt opa Cees heel blij van, want mijn kleinkinderen moeten nog effies door op deze aardbol. En toch bieden die luiers wel gewoon de 12 uur droogheid waar we al zo aan gewend zijn geraakt. Slim gemaakt dus! En het scheelt mij een heleboel luiertjes verwisselen als ik mag oppassen.

 

De Pampers Pure luiers  worden dan ook gemaakt met plantaardige vezels, en bevatten nul procent parfum, lotion, latex, chloormiddelen of één van die andere 26 allergenen uit de EU lijst, vertelde mijn dochter laatst. Handig ook voor onze Semmie, die voor veel dingen wat allergisch lijkt te zijn. Ik zie zijn ouders steeds vaker zo’n allergenenlijst checken.

 

Bovendien zijn die handige Aqua Pure doekjes gemaakt van biologisch katoen. En dat is ook heel fijn! De lotion die daarin zit bestaat voor 99% uit water, en de overige 1% herstelt bij het babyhuidje de P-nog-wat-waarde (… was het nou PH-waarde??) en zorgt ervoor dat de doekjes goed blijven. Vernuftig toch?

 

Nou, dát was in ons allereerste gezinsweekendje wel anders! Wij deden alles nog met een washand. En het enige wat ik me daar nog van kan herinneren, is dat Myrna toen het hele weekend keihard heeft gehuild omdat ze uitslag had. Zo zielig! En wij maar zoeken naar wat er zou kunnen zijn met haar. Want ja, als kersverse ouders ben je nog wat onwetend.

 

Terwijl er nu tijdens zo’n weekendje weg – of een nachtje logeren – nooit eentje huilt ’s nachts. Ze slapen allemaal altijd heerlijk door. Ook de allerkleinsten al! En ook dát vindt opa heel erg fijn. Je mag bij mij namelijk alles, zolang je maar niet aan mijn nachtrust komt.

 

Ik verheug me nu dan ook heel erg op ons gezinsweekendje. Overdag fijn ravotten met de kleintjes in het bos, en ’s nachts allemaal lekker slapen.

 

Ik zeg dus óók maar: “hashtag #PureGoals” en “hashtag #PampersPure”!

 

Al weet ik eigenlijk niet precies hoe zo’n high five nou werkt, en zet ik het ook niet op Instagram want dat heb ik niet. Maar dat geeft niet. Ik heb daardoor lekker veel tijd voor de kleintjes en geniet daarvan met volle teugen. En puur genieten was ook één van de doelen die ik mezelf had gesteld voor na mijn pensionering! Net als een bijenhotel bouwen in de tuin. Ja … deze opa zit nog vol met hashtag #PureGoals hoor!

 

PS: Bij de Wehkamp kan je de Pampers deze week met een flinke korting kopen. En daarom nog een keer: #PureGoals! 

Door Opa Cees