Dit kun je doen tegen tijdelijke haaruitval

 

Ik ben gelukkig gezegend met een volle bos, maar er zijn periodes dat ik erg veel last heb van haaruitval. Dit kun je ertegen doen en het is gewoon in de supermarkt te koop.

 

 

 

Hoewel het heel normaal is dat je gemiddeld tussen de 50 en de 100 haren per dag verliest heb ik soms het idee dat het in bepaalde periodes echt heel veel meer is. Soms schrik ik zelfs van als ik op de badkamervloer kijk en al die losse haren zie liggen. Gelukkig is extra haaruitval meestal tijdelijk en stopt het vanzelf weer als je wat meer van deze dingen eet die gewoon in de buurtsuper liggen:

 • Een biefstukje op zijn tijd
  Je haar bestaat uit keratine en om dat te maken heeft je lichaam proteïne nodig. Heel veel proteïne. Daarom is het helemaal niet gek om op zijn tijd een mals biefstukje te eten. Dat zit naast proteïne ook bomvol ijzer en ook dat is perfect voor de aanmaak van keratine. Eet je liever geen vlees? Dan zijn bonen een goede vervanger.
 • Een ei hoort erbij
  De combinatie van proteïne, vitamine D en biotine maken dat dit je vriend is om je haren weer gezond en sterk te maken.
 • Kokosolie
  Nu de zonnebloemolie zo duur is geworden is kokosolie een mooi alternatief om mee te koken. Goed voor je portemonnee en voor je haar want het bevat ook veel proteïne! Als je je lokken een extra oppeppertje wil geven doe je dat door een beetje kokosolie in je handen warm te wrijven en dat in je haar te masseren.
 • Zalm
  Zalm staat bekend om de omega 3-vetzuren die zorgen voor een gezonde huid. Hoe gezonder de hoofdhuid hoe beter dat haaruitval tegengaat. Dus een keer per week vis op het menu is helemaal niet zo’n gek idee.
 • Blauwe bessen
  Deze lekkere kleine blauwe rakkers zitten vol antioxidanten die de vrije radicalen vangen. Dat geeft je lichaam minder stress waardoor je minder last zult hebben van haaruitval.
 • Havermout
  Havermout is overal goed voor, zou mijn oma zeggen, want dat zit vol met gezonde stoffen zoals koper en vitamine B die juist weer voor haargroei zorgen.

 

Voor een volle haardos dus iedere dag een ontbijtje met havermout en blauwe bessen en een visje of biefstukje op z’n tijd. En je moet een beetje geduld hebben want hoofdhaar groeit gemiddeld maar 0,3 millimeter per dag, sneller gaat het helaas niet…

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit