Dit is wat ik van de nieuwe Top Gun-film vond

 

Van de week zat ik in de bios om de opvolger van Top Gun te zien. Met lichte tegenzin, vanwege Tom Cruise.

 

 

Tegenzin ja, want sinds die uitzending van Oprah waarin Tom zijn toenmalige vriendin Katie Holmes de liefde verklaarde, was ik al mijn respect voor de beste man verloren. Weet je nog hoe hij op de bank stond te springen? Zelfs Oprah, die toch echt wel wat gewend is, wist niet hoe ze het had. Ik kan er nog steeds niet zonder kromme tenen naar kijken.

Want meine gute, wat was ik een fan van hem toen ik in 1986 naar de bioscoop ging om Top Gun te zien. En dat werd alleen maar erger met films als Jerry Maguire, Cocktail en Rain Man, allemaal gemaakt vóór die bewuste scene in 2005 bij Oprah. Daarna vertikte ik het om nog naar hem te kijken. Dus toen ik me van de week liet overhalen om Maverick, de opvolger van Top Gun, te gaan zien, wist ik het zo net nog niet.

Maar ik ben weer helemaal om. Is het de herkenbare soundtrack? Zijn het de waanzinnig mooie beelden of de trip down memory lane met Val Kilmer als Iceman, het legendarische ‘Talk to me Goose’ of de nog wel honderd andere momenten die je herinneren aan het origineel?

Of is het Tom Cruise 2.0, met een gestroomlijnd nieuw gebit en een lichaam alsof hij nog steeds 26 is? In deze rol, die hem op het lijf geschreven is, vond ik het toch wel weer heel gaaf om hem te zien. Nog steeds is deze film voor good old Tom een grote egotrip, maar who cares…

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit