7 tips die wel helpen tegen snurken

 

Volgens mijn meneer snurk ik tegenwoordig als een malle en daar wil ik graag vanaf want ik vind het zoooo niet sexy. Dus hierbij 7 tips die wel helpen tegen het snurken.

 

 

 

Zwaar beledigd was ik laats toen ik voor de zoveelste keer een flinke por in mijn zij kreeg terwijl ik net lekker lag te slapen. Mijn meneer was het blijkbaar spuugzat dat ik hem naast hem lag te ronken. Maar ik heb het gewoon niet in de gaten en vind dat ik er eigenlijk niks aan kan doen. Of toch wel?

 

Ik ben dus 1 op die 10 vrouwen die snurkt. Vanwege de overgang daalt het oestrogeengehalte in mijn lijf en dat maakt ook dat ik minder serotonine aanmaak. Maar hoe minder ik van dat gelukshormoon aanmaak, hoe lager de spierspanning in mijn lijf en daardoor in de spieren in en rond mijn keelopening waardoor ik snurk. Ik weet het, er zijn ergere dingen, maar dat mijn man er door slaapgebrek chronisch chagrijnig van wordt is niet gezellig. Maar nog minder gezellig is het als ik naar de logeerkamer moet dus ben ik op zoek gegaan naar manieren die wel helpen om van dat gezaag af te komen.

 

1. Zet je hoofdeinde een tikkie omhoog door een plat kussen onder je matras te leggen. Die paar centimeter maken een wereld van verschil.

 

2. Geen alcohol drinken. Dat. Helpt. Echt. Hoe meer rode wijn ik drink, hoe meer herrie ik ’s nachts maak.

 

3. Geen leuke boodschap, maar hoe minder overgewicht je hebt, hoe minder je snurkt.

 

4. Koop een wat hoger kussen. Als je op je zij ligt, snurk je nauwelijks. Maar dan is het wel fijn als je lekker ligt en dat hogere kussen ondersteunt je nek wat beter.

 

5. Een zachter matras helpt ook want dan lig je veel comfortabeler op je zij en heb je tijdens je slaap niet de neiging om op je rug te draaien en dus lawaai te maken.

 

6. De truc met de tennisbal. Als je op de achterkant van een oud t-shirt een tennisbal naait haal je het wel uit je hoofd om op je rug te slapen.

 

7. Ga op zangles! Als je mooi wil kunnen zingen leer je juist om de spieren in je keel te trainen waardoor ze sterker worden en je ’s nachts minder zal snurken.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit