Dit is nu al mijn lievelingsprogramma

 

 

Met een leuke man die kan koken en dolgraag over eten praat. Mooier wordt het niet.

 

Misschien ken je hem als acteur uit The Hunger Games of Julie & Julia? Maar zeker als Nigel, de flamboyante assistent van hoofdredacteur Miranda Priestly in The Devil Wears Prada. Stanley Tucci is acteur, regisseur en groot liefhebber van koken, eten en Italië. Een man naar mijn hart dus.

 

Tucci klinkt Italiaans en dat is het ook. Zijn familie heeft ooit vanuit het tegenwoordig uberhippe Puglia de oversteek naar Amerika gemaakt, maar Stanley is zijn roots nooit vergeten. Vandaar dat hij dol is op de keuken van zijn ‘mamma’ en daar een fantastisch programma over maakt. Niet alleen leuk om naar te kijken, je hebt meteen weer inspiratie voor een eigen feestmaal. Want de Italiaanse keuken is niet moeilijk, met een simpele tomaat, wat knoflook en olijfolie van goede kwaliteit kun je al iets bijzonders op tafel zetten. 

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Stanley Tucci (@stanleytucci)


 

In Searching For Italy gaat hij terug naar de smaken uit zijn jeugd en kijkt hij van Napels tot Turijn mee over de schouders van sterrenchefs of oude omaatjes die de mooiste regionale gerechten maken met pure ingrediënten zoals eenvoudige doperwtjes of oud brood. Je krijgt meteen trek als je hem door kleine dorpjes ziet wandelen op zoek naar de beste pasta of verse mozzarella. En door de fantastische beelden van Italië heb je meteen een nieuwe vakantiebestemming op je bucketlist.

 

Ik heb net de hele eerste serie bekeken en heb er gelukkig nog eentje te gaan. Je begrijpt dat dit meteen mijn lievelingsprogramma is geworden. Kijken dus op de maandagavond via RTL Z of je streamt de afleveringen via Videoland.

 

Beeld credits: Youtube

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit