Dit is niet meer uit te leggen

 

 

Volgend weekend barst op Zandvoort het Formule 1-feest los. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat…

 

 

 

Het was even spannend of ie er zou komen maar volgende week start dan toch de Formule 1 op Zandvoort. Duizenden fans komen daaropaf. De gemeente Zandvoort staat al in haar handen te wrijven. Al die mensen gaan natuurlijk ook een patatje eten, op een terrasje zitten, of huren een veel te dure hotelkamer. De middenstand is er blij mee want er wordt heel veel geld verdiend aan de Formule 1.

 

Nu kan ik me zo voorstellen dat de Formule 1-organisatie ook best wel geld uit kan geven om er een topfeestje van te maken. De flessen champagne staan al koud, de tenten voor de vips worden gebouwd en er wordt voor vermaak gezorgd. Zo was de Haarlemse band Chef’Special al gevraagd of ze voor tienduizenden uitzinnige racefans wilden optreden. Nu kan ik me zo voorstellen dat zij dolblij waren met die vraag. Eindelijk, na anderhalf jaar coronamaatregelen waarbij niks kon, weer eens optreden voor publiek en na afloop betaald worden. Zoals dat hoort, zou je denken. Maar daar dacht de organisatie onder leiding van pandjesprins Bernhard helaas anders over. Zij stuurden een mailtje met het verzoek of de band voor niks, nada, noppes wilde optreden.

 

Geen grapje, ik ben bloedserieus. Joshua Nolet, de voorman van Chef’Special was not amused: ‘Ze hadden precies nul euro voor Chef’Special. Wel een paar vip-tickets misschien. Vip-tickets – who cares? Het was voor ons allemaal – de band, de crew, alle collega’s – heel shitty dat alle festivals in september als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar 70.000 mensen op een meerdaags event in Zandvoort kan wel. Het voelt even niet meer eerlijk. Auw.’

 

 

Dit is toch niet meer uit te leggen? En dan een trap na geven door niet gewoon te betalen voor een optreden? De festivalorganisatie wil toch ook geld verdienen? Alsof een muzikant van de lucht kan leven. Nou snap ik best dat het Formule 1-evenement minder oplevert dan verwacht, want bij de races kan maar twee derde van het oorspronkelijke aantal bezoekers aanwezig zijn. Maar misschien heeft prins Bernhard nog ergens een potje om de muzikanten gewoon hun gage te betalen? Het is tenslotte zijn feestje, nietwaar?

 

Bron: RTL Nieuws

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit