Dit is ‘m: de beste frikandel uit de supermarkt

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Dit is ‘m: de beste frikandel uit de supermarkt.

 

 

Elk jaar smikkelen we er als Nederlanders zo’n 600 miljoen van weg, en daarom is de frikandel de populairste snack van ons land. Welke frikandel is de allerlekkerste? Dat zocht het AD voor ons uit, zodat jij weet waar je moet kopen.

 

Hij is zo lekker gewoon gebleven, de frikandel. Geen deftige toestanden met exotische vullingen of nieuwe smaken: nee, de frikandel is eigenlijk nog steeds dezelfde als de uitvinding van slagerszoon Bekkers in 1959, want hij is waarschijnlijk de uitvinder van onze favo snack. Voor de thuisfrituurder heeft AD goed nieuws: zij testen de frikandellen die je in de supermarkt kunt kopen om te bepalen wat nou eigenlijk de lekkerste is.

 

Topperrrr
De beste frikandel volgens het proefpanel: de Mora. Jahoor, die doodgewone frikandel in de oranje verpakking scoort het allerbeste en laat alle imitaties vér achter zich. Hij krijgt van het proefpanel een mooie ronde acht, en iedereen vond dit de beste frikandel. Opvallend: de andere frikandellen in de test bevatten meer kip en minder varkensvlees dan deze frikandel.

 

Grijs en rimpelig
De minste frikandellen uit de tekst zijn de frikandellen van g’woon, te koop bij onder andere Vomar en Spar, en de merkloze frikandellen die maar 1,61 kosten per kilo. Allebei zijn ze te bleek en te grijs, rimpelig en ze hebben te weinig smaak.

 

Bron: 24Kitchen, AD

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav