Dit is een aanrader als je in Rotterdam gaat eten

pesca rotterdam

 

Vanaf het moment dat je hier naar binnen stapt heb je het idee dat je op een citytrip in het buitenland bent.

 

 

 

Als ik een citytrip maak zoek ik altijd uit of er een vismarkt in de buurt is, want ik ben dol op vis en die wil je natuurlijk zo vers mogelijk eten. Maar voortaan hoef ik daar niet meer voor naar Lissabon of Barcelona want onlangs is Pesca Rotterdam geopend in de gezellige Meent-buurt en daar heb je echt een topavond.

 

Bij binnenkomst krijg je meteen een overheerlijk glaasje cava in je handen gedrukt en zoek je in hun Theater of Fish je eigen visje, gamba’s of schelpdieren uit. Net als bij een marktkraam ligt de verse vangst al op het ijs op je te wachten en met de fijne uitleg van de vakkundige host weet je precies wat er op je bord belandt. Daarna zoek je er een passende wijn bij en wordt jouw keuze vervolgens in de open keuken voor je neus klaargemaakt en kan het grote genieten beginnen.

 

 

Wat dacht je van een gemarineerde zalm met zure room en groene kruiden, coquilles met aardpeer en als klapper van de avond de rode poon met een salsa Maroc? Alles is kakelvers en met geweldige smaken bereid door een keukenbrigade waar het plezier van afspat.

 

Na het eten blijf je gewoon lekker zitten want ze serveren ook uitstekende cocktails. En naar huis hoef je niet want je kunt bij de bovenburen slapen. Daar zit Motto, een splinternieuw hotel uit de Hiltongroep, met een scherpe kamerprijs. De kamers zijn compact ingericht met alles wat je nodig hebt voor een nachtje weg. Een riant bed, een regendouche en de volgende ochtend een lekker ontbijtje toe.

 

 

Pesca (het Italiaanse woord voor visvangst) is al een doorslaand succes in Amsterdam en nu is de beurt dus ook aan Rotterdam voor dit originele concept waar je zelf kiest uit de catch of the day. Vanaf het moment dat je hier over de drempel stapt heb je het idee dat je op citytrip in het buitenland bent. Alles is tot in de puntjes geregeld en de sfeer is echt top door de enthousiaste bediening en de leuke aankleding.

 

Credits beeld: hugointerieurvormgeving.nl

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit