Dit is de Netflix-film waar iedereen het over heeft

 

 

Cancel je plannen maar vanavond of blok in ieder geval iets in je agenda dit weekend, want deze film wil je zien. Staat gloedjenieuw op Netflix en is helemaal the talk of the town, dus dan wil je wel weten waar al die heisa over gaat, toch?

 

 

Grote kans dat je ‘m al hebt zien staan als je vandaag Netflix hebt geopend, want je kan er dan niet echt omheen: Pieces of a Woman, met enigszins troubled acteur Shia LaBeouf (heeft as we speak weer een rechtszaak aan z’n broek hangen omdat hij z’n meest recente vriendin niet heel netjes behandeld zou hebben) en Vanessa Kirby in de hoofdrollen. Die laatste zou je kunnen kennen uit The Crown, waarin ze prinses Margaret speelde.

 

Waarom je deze film wil zien? Hij is gebaseerd op het waargebeurd verhaal over een regisseur en zijn scenariste, die in een relatie zaten. Het is een film over rouw: zij verloren hun ongeboren kind maar konden daar niet samen over praten. Daarom schreef zij (Kata Webér) er een boek over, met de naam Pieces of a Woman. En dat is nu dus verfilmd.

 

Je snapt dan waarschijnlijk al wel dat dit niet een luchtige film is die je even tussendoor kijkt. Wel is het eentje waarbij je de tissues nodig zal hebben voor je tranen. Ook is het een belangrijke film, want miskramen — en vooral het taboe dat er nog omheen hangt — zijn vandaag de dag ook nog heel actueel.

 

Niet dat de hele film over dit verdriet gaat overigens: Kata wil zo snel mogelijk weer aan het werk en haar overleden dochter aan de wetenschap schenken. Maar daar is niet iedereen het mee eens en iedereen vindt daar natuurlijk van álles van. Ik kan er nog veel langer over vertellen, maar het belangrijkste is eigenlijk gewoon: KIJKEN.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer