Dit is de Faamnaam top 10 van 2021

Eerlijk: ik vind schaamnaam alsnog zóveel leuker klinken. Tuurlijk, het heeft misschien een beetje een negatieve lading, maar het is vaak dan ook gewoon een grappige naam.

 

 

En die namen vind ik dan weer niet per se negatief. Oké, Fokje Modder klinkt misschien niet ideaal, maar als voornaam alleen Fokje valt toch wel mee? Sterker nog, geef mij maar Fokje als naam, vind ik een stuk beter dan wat mijn ouders me hebben gegeven.

 

Maar het blijft altijd leuk, die rare voornaam-achternaamcombinaties en dus was ik er natuurlijk weer als de kippen bij toen de Faamnaam van 2021 bekend werd gemaakt, net als altijd door Coen en Sander op Radio 538. Benieuwd naar de top 10? Komt-ie. Wat mij betreft een terechte winnaar trouwens. Gefeliciteerd Sonne. Alhoewel… Nummer 2 is wat mij betreft ook wel een prijsje waard en in nummer 4 kan ik me enorm vinden. Ze zijn allemaal gewoon weer echt leuk.

 

1. Sonne Straal
2. Ben Boute
3. Joyce de Roo-Bot
4. Wil Bierman
5. Ron de Bil
6. Bennie Koekoek
7. Bas Sillen
8. Pie Kant
9. Liv Frie
10. Cobie Potappel-Stroop

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer