Dit is de aller­ergste manier van vreemd­gaan

 

Als je man een ander heeft, dan doet dat goed pijn en dan kun je hem eventjes heel erg niet eens meer aankijken. Maar het ene vreemdgaan is het andere niet.

 

Want, zo blijkt uit eerder onderzoek, verliefd worden op een ander vinden we nóg erger dan vreemdgaan puur om de lust en de seks. Zo zegt 65 procent van de vrouwen dat ze het erger vinden als hun partner een andere vrouw ontzettend leuk vindt en dat ze het minder erg vinden als hun man een nacht het bed deelt met een troela die hem niets interesseert. Dus een stout appje met een hartje en een kusje en een ‘ik denk aan je’ vinden we echt niet kunnen, maar een nacht aan de wilde wip na een feestje is helemaal prima.

 

Bizar, maar zo is het wel. Het feit dat je liefde naast jou aan nog een ander zijn verhalen vertelt, dat hij een ander in zijn hoofd heeft zitten en dat hij een ander knap, lief en gezellig vindt… Dat breekt ons hart. Dat hij iemand anders een superleuke vrouw vindt. Dat hij met haar zijn geheimen deelt. Dat hij aan haar denkt, elke dag. Dat hij blij wordt als ze belt. Dat hij snakt naar haar opnieuw zien. Dat doet pijn. Het is de ergste manier van vreemdgaan.

 

Even op een rij, dit vinden we de ergste manieren van vreemdgaan:

 

  • Het allerergst: verliefd zijn op een ander en een affaire met die ander hebben, waar dus liefde bij in het spel zit.
  • Seks hoeft niet eens, maar erachter komen dat er verliefde gevoelens zijn… Au.
  • Een paar keer seks hebben met een en dezelfde persoon, zonder al te veel gevoelens.
  • Een keertje losse seks hebben met een ander.
  • Een keer zoenen met een ander.

 

 

En op welke manier ontdekken dat hij vreemdgaat dan het vervelendst is?

 

Dat zijn deze twee:

 

  • Je partner betrappen met een ander in jullie eigen huis en bed.
  • Ontdekken dat hij een soa heeft.
     

Allebei niet bepaald gezellig, nee. Overigens blijkt ook dat de meeste relaties sneuvelen door emotioneel vreemdgaan en niet door fysiek vreemdgaan. Maar mannen vinden het hebben van seks met een ander wel erger dan dat vrouwen het vinden: slechts 46% van de mannen vindt emotioneel cheaten erger dan lichamelijk contact. Een duidelijk verschil dus, tussen men and women. Maar probeer het allemaal, welke variant dan ook, liever niet zelf uit. Want spijt komt altijd later. Te laat, vaak.

 

Bron: Marie Claire UK

 

Door: Redactie Amayzine