Dit gewone beroep had Máxima voordat ze koningin werd

 

En dat vinden wij alleen maar prachtig om te weten over haar.

 

 

 

Je denkt alles te weten over onze koningin en dan nog duiken er weleens nieuwe feiten op, waarvan je denkt: goh, wat leuk dit. Wat enig. Zo hebben wij ontdekt wat onze allerleukste Máx deed lang voordat ze lintjes ging knippen.

 

En dat beroep is echt iets wat je niet verwacht. We weten – zeker door de serie Máxima op Videoland – dat ze is opgegroeid in Argentinië en dat ze toen ze Willem-Alexander ontmoette in New York werkte. Ze werkte toen bij de Deutsche Bank. Na haar studie economie aan de Universiteit van Buenos Aires en een masteropleiding in de Verenigde Staten, werkte ze in de financiële sector. En Máxima was werkzaam bij Boston Securities S.A. in Buenos Aires van 1992 tot 1995. Dat ging over investeringen en beurzen en dat soort intelligente zaken. Allemaal nog niet zo verrassend, want dit wisten we al, maar… Naast die baan gaf Máx Engelse les aan zowel kinderen als volwassenen en wiskundeles aan middelbare scholieren en eerstejaarsstudenten gedurende dezelfde periode. Haar werkervaring en betrokkenheid bij onderwijs tonen haar veelzijdigheid en haar toewijding aan zowel professionele ontwikkeling als de maatschappij. Toch weten maar weinig mensen dit over haar.

 

Willem-Alexander en Máxima ontmoetten elkaar tijdens de Seville Spring Fair in Spanje in april 1999. Destijds was Máxima aan het werk in New York. Ze werden op het chique feest geïntroduceerd aan elkaar door gemeenschappelijke vrienden, en dat was de eerste ontmoeting. Het klikte tussen hen, en ze begonnen elkaar vaker te zien. Hun relatie bloeide op en werd pas een tijd later publiekelijk bekendgemaakt, wat leidde tot hun verloving en uiteindelijk hun huwelijk op 2 februari 2002. Maar onze koningin is dus ooit lerares geweest. En dat vinden wij alleen maar prachtig om te weten over haar.

 

 

Door: Tessa Heinhuis