Dit doe ik dus het allerliefst in Italië

 

 

Dit weekend schreef ik over de boeken die je kunt lezen als je in Italië bent en die mogelijk passen bij je mood du moment.

 

 

 

 

Toen fietsten er allemaal DM’s binnen op @maybrittmobach. Van moeders (hóe lukt het jou om te lezen op vakantie met kinderen???) en van aanstaande moeders (Dus het lúkt om te lezen met kinderen, hoe fijn) en toen moest ik met het schaamrood op de kaakjes toegeven dat ik pas op bladzij 56 ben van mijn huidige boek. Nu heb ik alle boeken die ik aanraadde wel degelijk gelezen (op Kolibrie na), maar wel in Haarlem en niet in Italië.

 

Het lukt mij ook niet echt, want er is altijd wel een badpak dat aan of uit moet, een kontje dat moet worden afgeveegd of iemand die bedelt om een pest-partner. Bovendien vind ik het ’s avonds dan weer veel te gezellig om met mijn teerbeminde een beetje uit te staren over de heuvels van de Valle d’Itria en het glas te heffen op het leven. Dus dat lezen, dat komt straks weer als de dagen donkeren.

 

Maar wat ik dus wel doe, en wat ik verslind is CHI. Oh jongens, het meest heimelijke genoegen denkbaar. Het is een Italiaans roddelblad waarvan ik niemand kende toen ik begon met lezen, maar inmiddels ken ik ook hier mijn pappenheimers. Flavio Briatore die elke zomer weer een ander vers hapje zijn jacht in heeft geslingerd, Michelle Hunziker die altijd de publiekslieveling blijft en natuurlijk Francesco Totti en voetbalvrouwen die elk jaar weer hebben meegedaan aan De Grote Verbouwing. Maar dan bij zichzelf.

 

In de wereld van CHI lijkt iedereen te leven op jachten en te pendelen van Portofino naar Sardinië en Puglia. Ik vind in CHI tips voor hippe strandtenten en las in CHI dat Brooklyn Beckham hier om de hoek gaat trouwen volgend jaar. Allemaal in Borgo Egnazia, daar waar Madonna haar 59e verjaardag vierde en waar je niet moet opkijken als je 2500 euro per nacht moet aftikken voor je kamer. Maar dan heb je wel wat.

 

Afijn. CHI dus. Waar ik ook altijd hartelijk om moet lachen is dat CHI het sequel-principe bezigt. Dat gaat als volgt. Je ziet een reportage van actrice Donatella (ik zeg maar even wat). De volgende reportage gaat dan over haar vriendin model Federica die na het feestje van Donatella op een jacht verdween met haar nieuwe liefde van drie maanden. Op de reportage die daarna komt zien we haar ex die dan weer in een café heeft afgesproken met zijn ex en zo gaat het maar door.

 

Vooral in de zomer is CHI mijn lievelings, want iedereen is zelden in meer gekleed dan een bikini of zwembroek dus je hebt een instant zomergevoel. Ook gaat iedereen trouwen en is iedereen intens gelukkig met elkaar, al zeker anderhalf jaar. En verder moet ik de eerste persoon zonder tatoeage nog vinden, maar het is allemaal heerlijk en vermakelijk en kostelijk. En bovendien is het bijzonder goed voor mijn Italiaans.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach