Dingen die in de films altijd anders zijn dan in het echt

meg ryan

 

Ik ben er (helaas) al lang geleden gekomen achtergekomen dat het leven geen Disneyfilm is.

 

 

 

Die realisatie begon toch wel bij me te dagen toen ik al lang en breed op de basisschool zat en ik nog geen enkel pratend dier was tegengekomen. Geen Bambi om mee te kletsen of ook maar één pratende Dalmatiër, laat staan 101.

 

Niet veel later kwam ik erachter dat ook liefdes à  la Romeo en Juliet en Jack en Rose op de Titanic (jep, ik was intens verliefd op Leonardo DiCaprio — nog steeds eigenlijk) niet bepaald vaak voorkomen en inmiddels leef ik ook niet meer in de illusie dat Jack niet op die deur paste. Dat had makkelijk gekund natuurlijk.

 

Maar goed, dat zijn niet de enige dingen die in films en series nogal anders worden neergezet dan in het echte leven. Want wáárom zijn deze dingen in films altijd zo ongeloofwaardig?

 

1. Wakker worden in films met een gezicht vol plamuur
Ja, dááág, echt niet dat mensen daadwerkelijk met een perfect hair day wakker worden en nul wallen.

2. Computers hacken
Blijkbaar hack je dus níet een ander systeem of computer door heel agressief op allerlei toetsen te rammen met een scherm dat lijkt op een Windows 95-applicatie, om vervolgens heel mysterieus te zeggen: ‘I’m in’.

 

3. Door een raam springen
In het echte leven komen daar heel wat meer wonden, krassen en bloed bij kijken.

 

4. Politieagenten zijn in films altijd op onderzoek uit en hun dagen zitten vol spanning
…En in het echt zitten ze vooral achter een bureau met duizenden papieren voor zich.

 

5. Mensen die doordeweeks tijd hebben om uitgebreid te ontbijten
Zoals in Gossip Girl: Dan en Jenny kregen zo ongeveer elke dag wafels. Op een schooldag. Ik weet niet hoor, maar ik ken geen enkele puber die op een dinsdag welwillend ruim een half uur eerder daarvoor op zou staan.

 

6. Mensen die uit een coma ontwaken en compleet fit zijn
Aaaahh. Dit. Haat. Ik. ZO. 

 

7. Niemand zweet ooit tijdens inspanning
Zelfs seksscènes gaan meestal gepaard zonder zweet en dan natuurlijk wél met perfect haar. Maar ook als mensen moet rennen, vechten, wat dan ook: het zou bij mij uit al m’n poriën gutsen.

 

8. Het enige belangrijke aan een andere planeet is: is er wel zuurstof?
Misschien is het ook wel even een dingetje om te checken hoe het daar bijvoorbeeld met de zwaartekracht zit.

 

9. Vrouwen die hun haar los hebben bij elke lichamelijke inspanning
Oké, Lara Croft had haar haar vast, maar Wonder Woman? Die Wanda? Gamora? Of Tatiana Maslany in Orphan Black?

 

10. De after sex situation
Die dekens in films hebben allemaal die rare L-vorm zodat de vrouw goed bedekt is en de man zijn gespierde torso kan showen. En die deken valt uiteraard altijd heel natuurlijk zo.

 

11. Het tegelijk klaarkomen
Ja sorry, we blijven nog even in de sekshoek. Tegelijk klaarkomen, hóe dan?! Nooit zie je in een film de man te vroeg klaarkomen, de vrouw een queef laten of een standje doen dat er echt te gaar uitziet.

 

12. Tieners
Last but certainly not least: geen enkele tiener ziet er zo uit als in de films of series. De complete cast van Gossip Girl ziet eruit alsof ze allemaal al afgestudeerd zijn en hetzelfde geldt voor die van Riverdale, Pretty Little Liars en Mean Girls.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer