Dilemma van de dag: Kan ik al een vakantie boeken?

 

Zou het dan toch? Volgens minister De Jonge is er een dikke kans dat ik dit jaar ‘gewoon’ op zomervakantie kan. Maar dat zorgt voor het volgende probleem…

 

 

 

Ooh wat werd ik blij toen ik Hugo de Jonge van de week in de talkshow Op1 zag rekenen. Hij liet met een sommetje zien hoeveel mensen er de komende weken gevaccineerd worden. En als we allemaal aan de beurt zijn geweest zou het mogelijk moeten zijn dat we de komende zomer gewoon weer in Europa op vakantie kunnen.

 

Ik deed nog net geen vreugdedansje door de woonkamer. Op vakantie naar het buitenland, het voelde nog nooit zo luxe. Mijn meneer zat al meteen op internet te kijken en liet me het ene fijne huisje na het andere zien. In de glooiende groene heuvels in mijn geliefde Toscane, aan een spiegelglad meer in la douce France of, doe eens gek, pal aan de azuurblauwe zee op een Grieks eiland. Het leek wel een doos met bonbonnetjes. Er valt zoveel te kiezen en ik wil alles proeven en overal naartoe.

 

Maar wat nou als alle gevaccineerde mensen met een vakantiewens nu op internet koekeloeren naar hun komende vakantiebestemming en die dan ook nu direct boeken? Heb ik dan straks nog wel ergens een plekje? Moet ik me nu gek laten maken en zorgen dat ik ook alvast mijn vakantiehuisje regel? Stel nou dat Hugo de Jonge toch een foutje maakte in zijn rekensommetje, of dat de levering van de vaccinaties weer in de soep loopt. Dan moet ik de boel annuleren en krijg ik weer een voucher waar ik niet op zit te wachten.

 

Als een kalf in de sappige groene weide, zo graag wil ik weer eens de hort op. Ik beloof dat ik straks niet mopper als ik in een eindeloze file sta op de Autoroute du Soleil, of het bijna in mijn broek doe in de rij voor de wc bij de benzinepomp. Want ik ben veel te blij dat ik straks weer mág. Zonder mondkap en niet op anderhalve meter.

 

Er zijn natuurlijk ergere dingen om je druk over te maken, maar dit is dus mijn kleine dilemma van de dag. Wat zou jij doen?   

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit