Die Katja-Flapuit-Schuurman toch!

 

Ze bleef aan boord van de KLM-nachtvlucht Johannesburg-Amsterdam in ieder geval bepaald niet onopgemerkt. 

 

Even een 2020-tip voor Katja-Flapuit-Schuurman, want dit gaat niet goed, zo ben ik bang. Het verhaal? Katje heeft zes weken ‘in lotushouding’ in Zuid-Afrika gezeten en is zo blij om eindelijk weer naar huis te mogen dat ze – ‘jullie kennen mij wel een beetje en als je me kent weet je het wel’ – aan boord van de KLM-nachtvlucht Johannesburg-Amsterdam bepaald niet onopgemerkt blijft. Ze zou zelfs zo nadrukkelijk aanwezig geweest zijn dat ze de komende drie jaar niet meer online mag inchecken maar zich voor elke vlucht eerst aan de incheckbalie moet melden zodat daar bepaald kan worden of ze al dan niet aan boord mag – iets met alcohol of zo. Over wat er zich in die businessclass heeft afgespeeld en met wie ga ik me niet uitlaten om de simpele reden dat ik er a. niet bij was en het b. niet mijn zaken zijn dat Katja en Freek, die wel openlijk voor vrijheid blijheid zijn, hun seksleven invullen zoals zij dat doen. Maar één ding wil ik Katja toch wel meegeven nu ze boos is op KLM en op Story omdat die verhalen over haar ophangen die naar haar zeggen absoluut bezijden de waarheid zijn en bovendien pijnlijk voor haar kind en ouders: 

 

Je bent BN’er, beste Katja, en hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Dus alles wat je doet, zegt of vindt wordt onder een vergrootglas gelegd. Je gaat toch al wat langer mee dan vandaag? Nou dan! Dan zou je zo onderhand moeten weten dat als jij het openlijk over je seksleven hebt en over dat jij en Freek daar erg veel plezier aan beleven en vrij in zijn, van het één altijd het ander komt. Seks verkoopt, weet je nog wel, en in dat licht kun je er nu niet mee aankomen dat de bladen rekening moeten houden met de gevoelens van je kind en je ouders en dat die beter niet zouden kunnen lezen over je vermeende uitspattingen met een ‘bekende zakenman’ die je in die businessclass toevallig tegen het lijf liep. Een beetje volgens het principe van ‘wie de bal kaatst’ misschien, vanaf nu eerst denken en dan doen? Eerst een paar keer diep ademhalen precies zoals je op yoga hebt geleerd? Niet alleen voor jezelf, je kind en je ouders maar ook voor je Freek. Te zoet toch, hoe hij je na die spraakmakende retourvlucht met een roos stond op te wachten bij de gate? Ik zou er maar zuinig op zijn als ik jou was. Want echte liefde? Kom er maar eens om!

 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans