Deze zondag is ook een windag

 

De zomer gaat ook volgende week nog vrolijk verder en misschien heb je nog een vrije dag in je agenda. Dan heb ik iets heel tofs voor je geregeld…

 

 

 

Groen, groener, groenst: Floriade draait helemaal om alles wat groeit en bloeit en hoe dat onze manier van leven beter, leuker en gezonder kan maken. Floriade is de internationale wereldtuinbouwtentoonstelling die slechts één keer in de tien jaar in Nederland plaatsvindt. Dit jaar wordt ie voor de zevende keer gehouden, nu op een prachtige locatie in Almere.

 

Overal om je heen zie je de mooiste bloemen en planten en het allernieuwste op het gebied van de glastuinbouw. Wist je bijvoorbeeld dat aardbeien allang niet meer buiten in de volle grond staan? In The Green House, de enorme kas die zo’n 10.000 m2 beslaat en 170 meter lang is, kun je zien hoe het zomerkoninkje tegenwoordig op een spectaculaire hightech manier gekweekt wordt en uiteindelijk op je bord belandt. Het ontwerp van deze hypermoderne kas is geïnspireerd op het beroemde Crystal Palace in Londen en zeker een bezoekje waard.

 

 

Maar dat is nog lang niet alles. Op Floriade kom je meer te weten over hoe bloemen, planten, groenten en fruit groeien en bloeien en worden al je zintuigen geprikkeld. Deze explosie van kleur, geur en smaak is echt overal te zien, te ruiken en te proeven. En om het nog leuker te maken is er ook een groot aanbod aan kunst, muziek en theater te bekijken en te beluisteren. Kortom: een heerlijke plek om een dag door te brengen. Floriade is tot en met 9 oktober geopend, dat wil je niet missen, en jij maakt nu kans op twee gratis kaarten ( ter waarde van €29 per stuk !)

 

Stuur me snel via winnen@franska.nl een mailtje met je naam en adresgegevens en wie weet loop jij volgende week al samen met je eigen gast naar keuze over deze bijzonder mooie tentoonstelling.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit