Deze zondag is ook een windag

 

Als ik naar Ilja Gort luister word ik altijd weer een beetje blij, want hoe hij kan vertellen is toch zalig om naar te luisteren en om te lezen?! Boffen dus dat ik vandaag 5 exemplaren van zijn nieuwste boek weg mag geven…

 

 

 

Wat krijg je als je een mooi boek combineert met een goed glas wijn? Een bijzonder prettige zondagmiddag. Dus kijk ik snel op de klok of het al borreltijd is. Want als er iemand is met verstand van wijn en er smakelijk over kan vertellen is het Ilja Gort wel. Zo maakte hij een paar bestsellers over de opbouw van zijn wijnchateau. Waargebeurd en geweldig om te lezen. Ook schreef Ilja een flink aantal romans die minstens net zo goed zijn en stuk voor stuk bestseller werden.

 

‘Vrije Vogels’ is zijn nieuwste werk en het is weer genieten geblazen hoor. Hoofdpersonen Abel en Angela Jongbloed, die je vast nog kent uit de boeken ‘Godendrank’ en ‘Bed en Breakfast’ zijn ook weer van de partij.
Ik licht alvast een tipje van de sluier:

 

Idealist Abel en zijn doortastende vrouw Angela genieten van het heerlijke leven op hun Zuid-Franse wijndomein. Maar dan komt de leider van een Brabantse motorbende verhaal halen en wordt alles op zijn kop gezet. Abel en de bendeleider vertrekken per Harley Davidson op een roadtrip door het ruige Pyreneese berglandschap. Bijgestaan door een bijzondere ezel begint hun barre tocht, die via spectaculaire avonturen leidt tot een knallende ontknoping.

 

Om het spannend te houden ga ik je natuurlijk niet vertellen hoe dit verhaal afloopt, maar geloof me, het is weer buitengewoon geestig geschreven. Met of zonder glaasje wijn ernaast. Wil jij ook dit nieuwe meesterwerk van Ilja Gort lezen? Dat kan als je een mailtje met je naam en adres stuurt aan winnen@franska.nl. Wie weet heb jij straks een van de 5 boeken te pakken.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit