In de zomer drink je deze rosé

 

Het is zomer, de zon schijnt, de avonden zijn lang én ze beginnen al om vier uur ’s middags. Het schreeuwt, bedelt en bietst om een glas rosé. En dat is er een (of twee, of drie) van AIX dit jaar en wel hierom.

 

 

1. Het is een overheerlijke rosé

Probeer het en je bent het met me eens.

 

2. Je krijgt er geen kater van

Ik heb heus mijn best gedaan, maar het  is niet gelukt.

Geheim schijnt te zitten in een lage dosering sulfiet. Dat wordt gebruikt om wijn lang goed te houden, maar rosé, die moet gedronken worden. En snel een beetje.

 

3. Het is de knapste fles

Bootje, mandje, glaasje vragen om een Insta-kiekje. En dan wil je wel een beetje een knappe fles.

 

4. Vaderlandse trots

AIX vertelt het verhaal van Eric Kurver die zijn bedrijf had verkocht en eigenlijk even niet wist wat hij nu toch eens zou gaan doen. “Waarom maak je niet van je hobby je beroep?” opperde zijn vrouw Adriënne. Wijn, kortom. Dus zo kwam het dat een Nederlandse hobbyist ineens in de Provence neerstreek en daar gewoon een geweldige wijn ging maken.

 

5. Omdat je dit verhaal kunt vertellen

Eric, de founder van AIX, is gebeten door dezelfde hond als Brad Pitt. Hij bezocht Chateau Miraval (het wijnhuis dat Brad Pitt jaren later kocht) en kreeg een knauw van de hond. Later hoorde hij dat dezelfde hond Brad Pitt in zijn kuit had gebeten.

 

6. Omdat je met AIX verbonden bent met de liefste hond van Zuid-Frankrijk

 

Dat is namelijk Kenzo, die kreeg Eric bij het landgoed. Sindsdien wandelt Kenzo met Eric door de wijngaarden. En líef dat ‘ie is.

 

7. Omdat het een lichte rosé is die bij elk moment van de dag past. Ja hoor, ook vlak voor de lunch begint. En je kreeg er geen kater van, weet je nog?

 

8. Omdat je als je AIX (spreek uit ‘eks’ en niet ‘aiks’) je meteen in Aix-en-Provence bent, een van de mooiste stadjes van Zuid-Frankrijk.

 

9. Omdat ik hem heel reasonable geprijsd vind, voor zo’n knappe, lekkere en frisse Provence-rosé.

 

 

En had ik al gezegd dat je er geen kater van krijgt?

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach