Deze vrouw zorgde voor de val van Jeffrey Epstein

 

Er zijn celebrity’s uit je verleden die je vroeger bejubelde en die later vreselijk bleken. Ja, meneer Bill Cosby, u mag zich best aangesproken voelen.

 

Gelukkig zijn er ook figuren die je vroeger op een poster in je slaapkamer had hangen en waar je veertig jaar later een standbeeld voor zou willen laten maken. Alyssa Milano is dat voor mij.

 

Elke week keek ik Who’s the Boss. Een videorecorder bestond nog niet, dus was je niet thuis, dan had je het gemist. Ik weet nog hoe ik kon balen als mijn paardrijles ’s avonds op hetzelfde tijdstip als Who’s the Boss was. Leuke dingen moesten verspreid zijn, want nu miste ik mijn portie Alyssa. Ze was knap, cool, grappig en ook lief.

 

Alyssa verdween uit mijn focus. Ik keek niet naar Charmed waar ze de hoofdrol in speelde, dus ze bleef een dierbare herinnering uit het verleden. Tot afgelopen weekend. Tot ik die geweldige en weerzinwekkende documentaire Filthy Rich zag over Jeffrey Epstein. Zijn slachtoffers, meisjes die jarenlang misbruikt zijn door hem of door zijn vunzige vriendjes doen hun verhaal. Wat voor hen de deur opende om uit de kast te klimmen? Een tweet van Alyssa Milano. Alyssa was een keer tijdens een concert bruut onder haar rokje gepakt en een keer aangerand tijdens filmopnames.

 

Toen ze haar dochtertje van drie in bed had gelegd en bedacht welk leed haar mogelijk wachtte, stuurde ze een tweet uit. Die luidde als volgt:
‘Me too…’

 

Suggested by a friend. ‘If all women, who have been sexually harassed or assaulted, wrote ‘me too’ as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.’

 

Ze ging slapen, niet vermoedend wat een lawine aan hashtags ze teweeg zou brengen. Dit bericht was de duw in de rug die de Epstein-slachtoffers nodig hadden. Weten dat je niet alleen bent, je gesteund voelen, gehoord, dat maakte het mogelijk de moeilijke tocht naar de confrontatie met de man die een stuk van hun ziel had onteigend, aan te gaan.

 

Na ‘Me too’ streed Alyssa voor het recht op abortus en de autonomie over je eigen lichaam.

 

Alyssa, amen. Ik hield van je en ik hou van je.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach