Reis wijzer, met deze reiswijzer

 

Vacanzione anno 2020. Deze zomer gaat de geschiedenisboekjes in als het jaar dat ik eens niet op vakantie naar het buitenland ging
 

Pffff, heb jij ook zo’n zin in vakantie en denk je met weemoed terug aan je trip van vorig jaar? Toen je nog bil aan bil op het strand lag of, zoals ik, in een brullend lange rij voor het Romeinse Colosseum stond? Dat waren nog eens tijden hè?
 
Dat je op Schiphol gewoon met z’n allen in een volle vertrekhal stond. Zonder mondkapje en angst voor een onzichtbaar virus. Dat je gewoon een paar dagen of weken op vakantie kon. Naar Bakkum of Barcelona.
 
Soms vraag ik me af of ik er toen wel genoeg van heb genoten. Van de vrijheid om te gaan en staan waar ik wilde. Van de zon en vooral van het onbezorgde reizen. Want dat is nu wel anders. Inmiddels kun je wel weer de grens over, maar wil je dat ook? Want er zitten tegenwoordig nogal wat haken en ogen aan reizen naar het buitenland.

 

Mocht je van de zomer nou toch de grens over willen kijk dan eens op deze reiswijzer van de ANWB.Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over jouw favoriete vakantiebestemming. Easypeasy.

 

Zo lees ik dat vakanties in Groot Brittannië niet goed mogelijk zijn omdat je daar bij aankomst eerst twee weken in quarantaine moet. En als je naar Oostenrijk wil, heb je een medische verklaring nodig waaruit blijkt dat je geen corona hebt.
 
Pff, wat een gedoe. Reden genoeg voor mij om de vakantiestress niet op te zoeken, maar gewoon in Nederland een fijn plekkie uit te kiezen. Misschien ga ik wel een Tour de la Hollande doen. Naar Giethoorn, Kinderdijk en het drielandenpunt toe. Geen buitenlandse toerist te bekennen. Zo heerlijk rustig, ik heb er al helemaal sin an.

 

Bron: ANWB
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit