Deze vrouw is de stijl­goeroe van prinses Kate

 

Meet de vrouw van prins Edward.

 

Ik heb soms te doen met Queen Elizabeth die er een weektaak aan heeft om haar koninkrijk te bestieren en haar familie een beetje in toom te houden. Dan heb je de uitbrekers Meghan en Harry, je zoon Andrew die verdacht wordt van seksueel misbruik en die ook nog eens de ene na de andere onhandige uitspraak doet. Gelukkig zijn er ook zekerheidjes zoals haar lievelingsschoondochter Sophie, al heeft die in haar leven ook wel een paar misstapjes begaan.

 


 

Sophie Helen Mountbatten-Windsor is de naam.
Nee: Sophie Helen Rhys-Jones. Getrouwd met prins Edward in 1999 en moeder van hun kinderen Louise en James.
 

Hoe hebben ze elkaar ontmoet?
Sophie werkte bij een radiostation en ontmoette Edward toen hij een collega (of vriendin) van haar regelmatig zag. Na haar ontmoeting met Edward startte ze haar eigen PR-bureau, maar in 2003 stopte ze daarmee en ging ze fulltime werken voor de Britse koninklijke familie en nam ze een aantal goede doelen onder haar hoede. 
 

Blunders
Vlak voor haar huwelijk was Sophie op reis met een – mannelijke – collega en werd ze topless gefotografeerd en op de cover van The Sun gezet. Omdat er totaal geen sprake was van een relatie tussen die twee en er dus ook geen journalistieke relevantie was, besloot The Sun de volgende dag hun excuses te maken door een artikel met de kop ‘Sorry, Sophie’ op de cover te plaatsen en de complete opbrengst van de verkoop van die dag te schenken aan een van haar goede doelen. 

 

Een niet zo slimme daad was dat Sophie helemaal losging tegen iemand over The Queen, over Tony Blair, over zijn vrouw Cherie Blair, over de seksualiteit van haar man Edward en ga zo maar door. Wat ze niet wist, is dat die persoon een vermomde journalist was en dat alles in de krant belandde. Ze heeft zich blaren op de vingers aan excuusbrieven geschreven en gezegd dat sommige dingen niet zo bedoeld of niet helemaal waar waren. Afijn, smeuïg was het.

 

Stijl en smaak
Sophie wordt gezien als de grote stijlinspirator van prinses Catherine. Zo zou ze zelfs vaak van een item meteen twee stuks kopen omdat ze toch al zeker weet dat Catherine het ook wil hebben. Sophie bereikte Vanity Fair’s Best Dressed list en is vaste afnemer van de hoeden van Jane Taylor, die een enorme verkoopgroei meemaakte nadat Sophie alleen nog maar haar hoeden en fascinators droeg. 
 

Meghan en Sophie
Sophie werd het eerste jaar aangewezen als de vrouw om Meghan te helpen integreren in de koninklijke familie. Omdat ook zij iemand was met een eigen carrière voordat ze met een prins in het huwelijk trad. Maar of Sophie binnenkort jurkjes in drievoud bestelt (een voor Meghan, een voor Kate en een voor zichzelf), dat vraag ik me nog wel even af.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach