Deze true crime documentaire op Netflix wil je zien

 

Meine gute, Netflix, wat trakteer je ons dit jaar. Zijn we net bekomen van The Tinder Swindler, komen jullie alweer met een nieuwe knaller. 

 

 

 

En deze is misschien nog wel iets bizarder. Kan dat? Ik dacht dus van niet, tot ik de trailer zag van Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. Sowieso de naam al: te gek. Dat kan alleen maar smullen worden. En het verhaal is oprecht nog bizarder dan de oplichter genaamd Simon Leviev.

 

Bad Vegan vertelt het verhaal van een gigantisch verhaal in New York City, met Sarma Melngailis in de hoofdrol. Zij werd gezien als een grote Vegan Queen, met haar eigen restaurant Pure Food & Wine, een populaire hotspot onder celebrities, waar alleen veganistisch eten werd geserveerd. Owen Wilson en Woody Harrelson waren bijvoorbeeld vaste gasten, niet de minste namen dus. Het ging Sarma allemaal behoorlijk voor de wind, tot ze in 2011 Anthony Strangis op Twitter ontmoette.

 

En hier is waar Bad Vegan een beetje richting The Tinder Swindler gaat; Sarma maakt namelijk bakken met geld naar deze Anthony Strangis over. Waarvoor? Hij beloofde haar om haar restaurants uit te breiden naar een waar imperium en om — serieus waar — haar oogappeltje, een pitbull, onsterfelijk te maken.

 

Spoiler alert: beide beloftes werden ‘m niet. En nog erger was dat ze allebei druk bezig waren geweest met verschillende investeerders en uiteindelijk zo erg in de schulden kwamen dat ze hun personeel niet meer konden betalen. Het stel was inmiddels getrouwd en had (naar schatting) zo’n twee miljoen erdoorheen gebrast. Maar het wordt nog erger, want inmiddels was Sarma zelf haar man ook geld gaan lenen. Daarvan gaf hij ruim een miljoen uit in casino’s (money well spent, dus).

 

Het personeel was het zat en stapte op, en ook de investeerders wilden hun geld zien. Het getrouwde stel besloot daarom om op de vlucht te slaan. Uiteindelijk werd het stel gevonden in een hotelkamer in Tennessee, nadat ze — en dit is misschien nog wel de állergrootste shock — een niet-veganistische pizza én chicken wings had besteld bij Domino’s Pizza. Het verraad!

 

Maar is zij nou het slachtoffer, net als haar investeerders? Heeft haar man haar bespeeld? Of weet ze stiekem veel meer dan ze laat merken en is ze echt niet zo heilig? Check de trailer maar even, want volgens mij gaat deze documentaire echt vól plottwists zitten. Dit wordt een topper.

 

16 maart staat Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugutives. op Netflix.

 

https://youtu.be/4nTf7iViYUI

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer