Deze telefoontruc vind ik zo irritant

 

En bijna alle bedrijven doen het. Zou er niet iets anders te bedenken zijn? Of zouden er heel veel mensen zijn die dit superleuk vinden?

 

Er zijn nog twaalf wachtenden voor u. U bent nummer achttien in de wachtrij. Al onze medewerkers zijn nog steeds in gesprek. Heel vervelend zo’n tekst, maar je weet wel waar je aan toe bent. Als ik echt dringend een instantie aan de telefoon wil, kan het me geen klap schelen, ik wacht dan wel. Zet de telefoon op de speaker en werk rustig door. Zolang dat ding maar in m’n buurt ligt en ik er op tijd bij ben als er een keer een echt mens begint te praten. En handig om te weten dat het een beetje opschiet met die serie wachtenden voor me.

 

Totdat ik weer zo’n bedrijf te pakken heb dat het nodig vindt zo’n “gezellig” muziekje in die wachttijd voor je af te draaien. Dat dan ook nog steeds opnieuw begint. Grrrr… Mag ik bedanken? Bedankt! Welke knoeipot kiest die muziekjes uit? Heb jij ooit een leuk muziekje gehoord? Stuk voor stuk superirritant toch? Het is me maar één keer gebeurd dat er prachtige klassiek muziek te horen was. Al zal daar ook niet iedereen van houden. En trouwens, als het dan toch perse moet… met de moderne technieken zou je de wachtenden misschien een muziek-keuze-optie kunnen bieden. Voor Beatles toets 1, voor James Last toets 2, voor Radio Franska toets 3. Ik roep maar wat.

 

Maar goed, voor mij hoeft het dus eigenlijk niet. En dat heel veel bedrijven het toch doen is nog tot daar aan toe, maar nu doet onze huisarts het ook al. Please… Als je die belt ben je toch helemaal niet in de stemming voor welke muziek dan ook?  

Door: Franska

Afbeelding van Franska