Becoming

Astrid

 

Want ook al ken ik alle prachtige verhalen die ze heeft geschreven uit mijn hoofd, ik heb geen idee wie deze auteur eigenlijk is.

 

Astrid Lindgren, wie kent haar niet? Ik ken haar vooral van haar verhalen over Pippi Langkous en van De Gebroeders Leeuwenhart. Mijn vader las die vroeger altijd aan ons voor. Mijn broers en ik mochten dan op het grote bed van mijn ouders zitten. In pyjama, met gewassen haar en slaperige oogjes lagen we dan tegen elkaar terwijl we naar de spannende verhalen luisterden. Langzaam viel ik dan al in slaap. Na een paar hoofdstukken was het dan tijd om naar bed te gaan. Heerlijk vond ik dat.

 

Toen ik hoorde dat er een film over het leven van Lindgren zou verschijnen was ik dan ook meteen enthousiast. Want ook al ken ik alle verhalen die ze zo prachtig wist te schrijven uit mijn hoofd, ik had geen idee wie de auteur eigenlijk was. Ik had dus ook geen idee dat ze op jonge leeftijd iets meemaakte dat haar diep trof en de rest van haar leven zou bepalen. De film belooft te laten zien hoe ze een pad koos dat in die tijd niet van haar verwacht werd. Ze volgde haar hart, en dat is ook hoe ze haar passie voor schrijven heeft ontwikkeld. Een echte aanrader dus.

 

De film is vanaf 29 november te zien in de landelijke bioscopen. Ik heb mijn kaartje al gekocht. Hieronder zie je de trailer, zeker weten dat dit ook een mooie tip is voor jou om binnenkort te gaan zien.
 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn