Deze songfestival winnaar heeft nog meer talenten

 

Izhar Cohen, de Israëlische zanger en theateracteur, won in 1978 in Parijs met het liedje A-ba-ni-bi.

 

 

Het was de eerste keer dat Israël het Eurovisiesongfestival won. Het land doet mee sinds 1973. En heeft hierna nog twee keer gewonnen.
 

Het refrein van A-ba-ni-bi is eigenlijk een woordspelletje. Als jongeren niet durven te zeggen dat ze van elkaar houden, verdubbelen ze elke lettergreep en zetten ze er een ‘b’ voor. Eigenlijk zingt hij dus ‘ani ohev otach’ (ik hou van jou), maar in het liedje wordt dat ‘a-ba-ni-bi o-bo-he-bev o-bo-ta-bach’. Oefenen dus!
 

Twee jaar na zijn overwinning stortte hij in. Zijn burn-out werd veroorzaakt door het drukke leven in vliegtuigen en hotels. Daardoor bleef er veel te weinig tijd voor hemzelf over. Tegenwoordig is Izhar juwelier en maakt hij ook zelf sieraden. En hij zet zich ook vol overgave in voor de lgbt-gemeenschap in Israël.
 

Gestopt met zingen is Izhar niet want hij treedt nog altijd veel op. Zo is Izhar nog steeds bezig met de uitbreiding van zijn carrière. Hij droomt er ook nog steeds van om een eigen restaurant te beginnen, want hij is een heel goede kok.
 

Ook zin om mee te zingen op de muziek van Izhar? Dat kan! Over 25 dagen treedt hij op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Er is een fantastische line-up met alleen maar oud-winnaars van het Eurovisie Songfestival.

 

Kijk voor de volledige line-up op de website van Het Grote Songfestival Feest. Voor meer informatie en kaartverkoop kun je kijken op Ticker Master.

 

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers