Deze serie is geweldig voor mensen met een Funda-verslaving zoals ik

l'agence Kretz

 

Ik ben dol op gluren bij de buren en ken alle Haarlemse huizen die op Funda te koop staan. Daarom kijk ik zo graag naar deze serie op Netflix.

 

 

Ik vind het totaal geen probleem om ’s avonds nog een rondje met mijn hond te lopen. Dan kan ik schaamteloos bij mensen naar binnen kijken. Zo zie ik dat ze op dat huis op de hoek sinds kort prachtig behang hebben en dat de voortuin een eindje verderop helemaal in mijn straatje zou passen. Het eerste wat ik in de ochtend doe is kijken op Funda. Ik ken werkelijk alle Haarlemse huizen die erop staan en kan me vergapen aan de woningen die mijn budget riant overstijgen. Meine Gute, als ik toch eens rijk was… dan wist ik het wel.

 

Dan zou ik de Franse familie Kretz vragen om mijn droomhuis te vinden. Dit echtpaar runt samen met hun vier zoons vanuit Parijs een makelaarskantoor en ze weten de parels uit de woningmarkt te halen voor hun chique cliënten met een ongelimiteerd budget. Je weet niet wat je ziet. Van prachtige stadspaleizen met verborgen daktuinen inclusief zwembad onder de Eiffeltoren tot superluxe villa’s met een adembenemend uitzicht. Ik zit likkebaardend te kijken naar al dat moois in hun serie L’Agence: l’immobilier de luxe en famille waarvan inmiddels het derde en vierde seizoen op Netflix staat .

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door KRETZ FAMILY REAL ESTATE (@kretzfamilyrealestate)


 

 

Het verhaal achter deze bijzondere familie is net zo mooi als de huizen die ze verkopen. Madame Sandrine Kretz was ooit fulltime lerares en voedde en passant ook haar vier jongens op. Toen een kennis vroeg of ze soms wist of er ergens in Parijs een mooi huis te koop stond was dat de start van een glansrijke carrière als makelaar van the rich and famous. Inmiddels werkt ze nog steeds gewoon vanuit de woonkamer samen met haar Olivier met wie ze al ruim veertig jaar getrouwd is en haar leuke (en oeh lalalaaa, bijzonder knappe) volwassen zoons en komt ze op de mooiste locaties. Tussendoor past ze ook nog op haar kleinkinderen en houdt ze haar moeder, grand-mère Majo die om de hoek woont, nog een beetje in de gaten. Majo is dik in de negentig maar zou best nog wel een leuke meneer aan de haak willen slaan. Haar kleizoons zijn niet te beroerd om haar via Tinder te helpen om een match te vinden en ondertussen wordt het ene na het andere prachtige droomhuis verkocht.

 

Dus ben je net zo dol op gluren bij de buren als ik, en heb je alle huizen op Funda wel gezien? Dan is L’Agence je nieuwe verslaving.

 

Beeld: Instagram: @KRETZFAMILY REALESTATE

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit