FRANSKA X ESSENZA

Deze prinses op de erwt heeft het eindelijk gevonden

 

Jarenlang sliep ik niet lekker in mijn bed. Ik werd er gewoon chagrijnig van. Terwijl de oplossing zo simpel was.

 

 

Wist je dat wij Nederlanders het meest slapen van iedereen? We halen een gemiddelde van 8 uur en 12 minuten per nacht, maar daar ga ik persoonlijk behoorlijk overheen als ik de kans krijg. Ik ben namelijk dol op slapen.

 

Maar dat is niet altijd zo geweest hoor. Ik was echt een prinses op de erwt als het om slapen ging. Dan was mijn matras weer te hard en mijn kussen te zacht. Maar ook nadat ik dat allemaal wel zeker twee keer had vervangen bleef ik maar tutten tussen de lakens. Het was te warm, of te koud… Ik werd maar geen vrienden met mijn bed.

Tot vriendin P. me zei dat ze zo geweldig sliep onder het beddengoed van Essenza.  ‘Dat is zo fijn, dan wil je echt nooit meer wat anders.’ Dat het weleens aan mijn dekbedovertrek zou kunnen liggen, daar had ik nou nog nooit bij stilgestaan. Maar eerlijk gezegd voelde mijn dekbedovertrek behoorlijk stug en ruw aan, het leek wel papier maché. Geen wonder dat ik niet zo lekker lag.

Je begrijpt dat ik wel voor wat nieuws te porren was na de zoveelste nacht van keren en draaien. Op de website van Essenza heb je een riante keuze uit overtrekken in alle soorten en maten. Er zit er vast een bij van met een knap dessin en een rijke kleur waar je nooit meer onder vandaan wil. De materialen zijn heerlijk soepel en, ook niet onbelangrijk, duurzaam gefabriceerd en vrij van schadelijke stoffen.

 

Wat dacht je van crispy cool perkal? Of ben je meer een koukleum die het liefste onder warm flanel ligt te snurken? Ik ben nogal een luxepoes en hou van ultrazacht en glanzend katoensatijn, een glad en ademend materiaal met een hoge weefdichtheid. Ideaal voor ‘women of a certain age’ die in hun dromen weleens een opvlieger hebben. En weet je wat wat zo fijn is? Je kan het zo vaak wassen als je wil, het blijft mooi.

Bij mijn nieuwe dekbedovertrek koos ik meteen een bijpassend hoeslaken. Zo had ik in no time ook een make-over van mijn slaapkamer te pakken, zonder te schilderen of behangen. Easypeasy.

 

Ik wil dus nooit meer wat anders dan het beddengoed van Essenza. Mijn bed is nu net een slagroomsoes, zo heerlijk zacht en comfortabel. Deze prinses op de erwt heeft eindelijk de oplossing gevonden!

 

Wij zijn ESSENZA. Wij willen inspireren, prikkelen en raken. Wie of waar je ook bent. Laat zien wie je bent en wat je stijl is. Wees uniek. Wees jezelf. Wees ESSENZA. In onze uitgebreide home & living collecties vind je alles wat je nodig hebt om van jouw huis een elegant, persoonlijk kunstwerk te maken; rijk, verfijnd en exclusief.

 

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.
 
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit