Deze miljonair betaalt voor de parkeerkosten van Amsterdamse IC-verpleegkundigen

Won Yip wil dat er eindelijk iets gebeurt en besluit zelf voor de parkeerkosten van het Amsterdamse IC-personeel op te draaien.

 

 

 

Won Yip, die je misschien kent als één van de investeerders van het tv-programma Dragon’s Den, heeft heel veel geld. Zijn vermogen, dat wordt geschat op bijna €11 miljoen, heeft hij zelf verdiend door keihard te werken. Toen de Amsterdamse selfmade miljonair erachter kwam dat veel IC-verpleegkundigen uit het VUmc zelf voor de parkeerkosten van hun werkplek moeten opdraaien vond hij dat eigenlijk te zot voor woorden.

 

‘Ik hoorde dat IC-verpleegkundigen zelfs in deze tijd vaak zelf moeten betalen voor een parkeerplek op hun werk. In Amsterdam geldt dat bijvoorbeeld niet voor het AMC, maar wel voor het VU Medisch Centrum. Ik heb daarop aangeboden om hun kosten tot eind februari 2022 iets te verlichten. Niet omdat wij geld te veel hebben, maar omdat het gewoon noodzaak is en anders gebeurt er niets.’

 

Toevallig had de raad van bestuur van het VUmc inmiddels zelf ook bedacht dat het parkeren voor hun IC-medewerkers eigenlijk gratis moest zijn, daarom vroegen ze Won Yip of de € 40.000 die hij daarvoor beschikbaar had gesteld geld door hen ingezet kon worden om een deel van de flexibele kinderopvang voor IC-verpleegkundigen te betalen. Zo kunnen de verpleegkundigen makkelijker hun diensten draaien, zullen ze minder snel uitvallen en kan de ingewikkelde coronazorg op de IC’s doorgaan.

 

Kijk, dat is nou nog eens belangeloos iets goed willen doen voor een ander. Natuurlijk wil de horecaondernemer niets liever dat de pandemie voorbij is. Daarover zegt hij; ‘Ik wil zoals iedereen dat deze crisis snel voorbij is, zodat de samenleving – inclusief de horeca – weer open kan. Ik ben blij dat ik iets aan de arbeidsomstandigheden van IC-verpleegkundigen kan doen. Zaken als betalen om bij je werk te kunnen parkeren worden door deze crisis transparant. En dat zorgt ervoor dat zichtbaar wordt wat er gebeurt en wat daarvan de gevolgen zijn.’

 

Hoe mooi zou het zijn als er nog meer van deze succesvolle ondernemers volgen die met een – voor hen – kleine bijdrage een groot verschil kunnen maken om de hardwerkende IC-verpleegkundigen overeind te houden, door zoiets simpels als een parkeerkaartje of een stukje kinderopvang te betalen? Een telefoontje is genoeg. Ik zeg DOEN!

 

Bron: De Ondernemer

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit