Kelder van 40m² in Amsterdam voor 1,1 miljoen: koopje!

 

Meeeine gute, hier kun je toch alleen maar om janken? Ik ga denk ik echt nóóit een huiseigenaar worden en zal tot aan mijn dood een huis blijven huren, want dit gaat niet.

 

 

 

De huizenmarkt is redelijk losgeslagen in Amsterdam — zoveel was al wel duidelijk — maar dit slaat echt alles. Ik mag hopen dat niemand dit gaat kopen. Dat gun ik de aanbieder echt niet. Wat bezielt je om dit zo te koop te zetten?

 

Zie hier, ik presenteer u: een kelder van 40m² in De Baarsjes, Amsterdam. Prijskaartje: 1,1 miljoen kosten koper. Gaat het éven niet? Ik dacht serieus dat ik op De Speld was beland toen ik deze link kreeg doorgestuurd, maar nee, het staat er echt.

 

En dan zou je misschien denken: voor ruim een miljoen mag het wel de mooiste 40m² ooit zijn. Snap ik, zou ik ook hebben. Op z’n minst een bubbelbad. Kingsize bed. Met de grootste tv mogelijk erbij cadeau. Nou… Dat is niet echt wat je ervoor terugkrijgt. Op z’n zachtst gezegd is deze kelder een opknappertje.

 

Om de omschrijving ging ik dan wel weer echt stuk:

 

‘Uniek object met culturele & historische waarde.

 

Dit is een “once in a lifetime”!’

 

Inderdaad een once in a lifetime, want na ruim een miljoen hieraan uit te geven zou ik meteen sterven vanwege verhongering omdat ik nergens meer geld voor heb.

 

Maar goed, de tekst gaat verder:

 

‘Exclusief bij ons inde verkoop. Voormalig schuilkelder. “Bunker”

 

Mogelijkheid tot bestemmingswijziging naar wonen.”

 

Excuse me? Dus ik betaal 1,1 miljoen voor een schuilkelder en ik mag er nog niet eens wónen? Wat denken jullie daar, Funda? Dat mensen 1,1 miljoen betalen voor een vakantiehuisje in een voormalig bunker?

 

‘Vrij van huur (ideaal te gebruiken als muziekstudio)’

 

Persoonlijk vind ik dat ze nogal vrij omgaan met het woord ‘ideaal’, want niets hiervan is ideaal te noemen.

 

Is er dan niets positiefs te noemen over dit pareltje? Jawel, hoor. Het heeft een redelijk grote tuin. Dat vind je niet makkelijk in Amsterdam. Dus ja, dat is onbetaalbaar.

 

 

Funda, kelder amsterdam

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer