Deze dingen zul je herkennen als je partner geobsedeerd is door voetbal 

 

Bestaat jouw partners leven ook 24/7 uit voetbal?

 

 

Nou, dan weet ik precies hoe jij je voelt. Zelf heb ik een vader, twee broers én een vriend die voetballen, dus je kunt mij inmiddels een echte voetbalvrouw noemen. Als jij hier net als ik soms wel eens knettergek van wordt, zul je je vast herkennen in de volgende punten.

 

1. Zaterdag is voetbaldag

Zin om een dagje weg te gaan met je partner? Dan kun je de zaterdag alvast wegstrepen, want je maakt geen schijn van kans. Na de wedstrijd is er ook nog de derde helft dus grote kans dat je partner een hele avond in de kantine blijft hangen. ‘Nog één biertje en dan kom ik,’ zal voor de meesten geen onbekende uitspraak zijn. Eindstand: hij of zij komt pas twee uur later thuis. Tsja, inmiddels is het routine geworden.

 

2. Zondag is óók voetbaldag

Dan heb je eindelijk die zaterdag gehad, begint op zondag precies hetzelfde riedeltje maar dan vanaf de bank thuis. ’s Ochtends staat de televisie al aan en wordt de ene na de andere wedstrijd bekeken. Dan denk je dat het ’s avonds wel afgelopen is en jij eindelijk je serie verder kan kijken: ho maar, want dan is het natuurlijk tijd voor alle herhalingen en napraatprogramma’s. Houdt het ooit een keer op?

 

3. Alle ins en outs meekrijgen na de wedstrijd

Zodra de wedstrijd van je partner is afgelopen, krijg je een heel verhaal over wat er allemaal gebeurd is. ‘Wat een partijdige k**scheids’, ‘Die tegenstander van mij trapte mij helemaal verrot’ en: ‘M’n benen zijn kapot’. Schat, ik ben hartstikke blij voor je als je scoort, maar de rest kun je beter aan je vrienden vertellen. Zomaar een tip.

 

4. Inmiddels ben je zelf ook een voetbalfan geworden

Grote kans dat jij inmiddels ook het een en het ander af weet van voetbal: alle leagues, competities, clubs, spelers enzovoort. Je weet nog net niet de transferwaarde van iedere speler. Ach, het heeft ook wel weer z’n charmes vind ik, want dun kan je eindelijk een keer met hen meepraten.

 

5. Die sporttas die maar niet wordt gewassen

Mijn nekharen gaan echt overeind staan van die stinktas vol zweetkleding en natte handdoeken. Het liefst wacht je partner er nog een paar dagen mee om alles in de was te gooien, waardoor het allang is gaan stinken. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de voetbalschoenen die gewoon vochtig zijn van het zweet. Bah.

 

6. Een voetbaltenue als cadeau is inmiddels traditie geworden

Laat ik dan toch even een pluspuntje ertussen doen, want binnen twee tellen heb jij wel een kerstcadeau uitgezocht. Juist ja: een voetbaltenue. Altijd goed. Een tip van mij: koop een mystery voetbalbox. Je krijgt dan een doos opgestuurd met een voetbalshirt van een willekeurige buitenlandse club. Dan scoor je punten, geloof mij maar.

 

7. Op vakantie houdt het ook niet op

Ein-de-lijk heb je jouw partner op vakantie even helemaal voor jezelf. Tenminste, dat zou je denken. Maar nee, als jullie op citytrip zijn houdt de voetbalobsessie niet zomaar op. Grote kans dat je tijdens jullie vacay wordt meegesleurd naar een voetbalwedstrijd van die ene buitenlandse club. Gezellie.

 

 

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com