Goed om te weten: hoe vaak kun je een theezakje eigenlijk opnieuw gebruiken?

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Goed om te weten: hoe vaak kun je een theezakje eigenlijk opnieuw gebruiken?

 

 

Een ‘kwaaltje’ dat ik overhield aan mijn skere studententijd. Nu ben ik gewoon lui. Maar kan dat eigenlijk wel, je theezakje opnieuw gebruiken? Is dat niet ongezond of zitten er andere addertjes onder het gras?

 

Op veel doosjes en theezakjes staat ‘voor 1 kop thee’. Nou vraag ik me af hoeveel mensen een theezakje daadwerkelijk maar voor die ene kop thee gebruiken. Ik kan niet de enige zijn die dat doet, toch? En dan die natte theezakjes rond laat slingeren – ja, dat doe ik ook ja. Het spijt me voor iedereen die met mij samenwoont of dat ooit gedaan heeft.

 

Standje slootwater

Wat blijkt? Ik (en hopelijk dus velen met mij) kan opgelucht ademhalen. Het is niet gevaarlijk om je theezakje opnieuw te gebruiken. Patricia Schutte, voormalig voedingsdeskundige bij Het Voedingscentrum, liet aan Gezondheidsnet weten dat er geen risico’s verbonden zijn aan het hergebruiken van een theezakje. ”Thee is niet zo gevoelig voor bacteriën”, zegt ze. Mochten er toch bacteriën zijn, dan worden die door het kokend hete water onmiddellijk weer gedood. Volkomen veilig dus.

 

Duurzame Dina

Goed nieuws: zelfs compleet ‘leeg getrokken’ theezakjes kun je nog gebruiken. Hoe? Daar zijn verschillende hacks voor. Ze kunnen bijvoorbeeld perfect geuren neutraliseren en zelfs je vettige pannen schoonmaken. Weet je, ik besef me nu dat ik helemaal niet lui ben. En ook geen Gierige Gerda. Ik ben gewoon hartstikke duurzaam!

 

Door: Redactie FavorFlav