Deze dingen krijg je gratis op je verjaardag

 

Mijn verjaardag sla ik het liefst elk jaar over, want ik heb er vrij weinig mee. Zo lijd ik behoorlijk aan het Peter Pan-syndroom en wil ik het liefst voor altijd 25 zijn.

 

 

 

Maar ik krijg ook altijd een beetje paniek als ik in het middelpunt van de belangstelling sta. Het voelt altijd als zo’n verplichting: je móet eigenlijk wel wat doen met je verjaardag, want anders voelt het — voor mij dan — ook altijd weer zo zielig.

 

Maar voor aankomende verjaardag heb ik al een plan gemaakt: ik ga in plaats van uitdelen eens goed incasseren. Je valt namelijk eigenlijk met je neus in de boter als je jarig bent. Wist je bijvoorbeeld dat je gratis naar Walibi kan? Nee, hè? Nou, goed nieuws: al deze gratis dingen heb ik voor je op een rijtje gezet. Zorg er natuurlijk wel voor dat je een identificatiebewijs meeneemt zodat je kan bewijzen echt jarig te zijn.

 

Deze dingen krijg je gratis als je jarig bent

 

1. Walibi Holland
Als pretparkliefhebber vind ik dit echt te leuk: op je verjaardag krijg je gratis toegang tot Walibi. En dat niet alleen, ook drie mensen die je meeneemt krijgen €6,50 korting op hun ticket. Zo wordt een dagje pretpark héél wat voordeliger.

 

2. Tompouce bij de HEMA
Dit doet me zo denken aan vroeger, want toen kreeg ik elke vrijdag van mijn moeder een tompouce bij de HEMA. Tegenwoordig eet ik ze echt nooit meer, maar daar ga ik op mijn verjaardag verandering in brengen. Wel even opletten: om hier gebruik van te maken moet je een geregistreerde klant zijn bij HEMA; dan krijg je op je verjaardag een voucher in je mailbox.

 

3. Doucheolie bij Rituals
Ook hier ga ik zéker gebruik van maken; ik hou namelijk (net als ongeveer iedereen die ik ken) van Rituals en gebruik hun doucheolie bijna dagelijks. Ook hier moet je wel een geregistreerde klant voor zijn (dus een account hebben), maar het pluspunt is weer dat je niet per se op je verjaardag zelf een aankoop moet doen; die gratis doucheolie krijg je bij je eerstvolgende aankoop na je birthday.

 

4. Eten bij McDonald’s
Stel je even voor: de hele dag gratis in de achtbaan in Walibi en vervolgens op de terugweg even stoppen bij de Maccie om daar ook je verjaardagscadeau in ontvangst te nemen. Bij de McDonald’s krijg je namelijk een gratis hamburger, McFlurry of zes kipnuggets. Het enige wat je moet doen is de app op je telefoon hebben en een account hebben aangemaakt.

 

5. Gratis product bij de Lidl
Ook hier moet je wel de app op je telefoon hebben en daar je geboortedatum hebben ingevuld. Maar goed, dat is natuurlijk een kleine moeite, zeker als er een gratis product op je wacht. Dit kan bijvoorbeeld een chocoladereep zijn of iets anders lekkers.

 

6. Donut bij Dunkin’ Donuts
Je voelt ‘m al aankomen: ook hier moet je even de app voor downloaden. Dat heb ik er prima voor over als dat betekent dat ik een gratis donut op mijn verjaardag krijg, dat is namelijk echt mijn guilty pleasure. Ik ben blij dat ik niet al te dichtbij een vestiging van Dunkin’ Donuts woon, anders zou ik er veel te vaak komen, maar wanneer ik jarig ben, heb er natuurlijk wel eentje verdiend.

 

7. Gratis naar de sauna
Bij Thermen Bussloo mag je op vertoon van je identiteitsbewijs gratis naar binnen. Dus mocht dat ouder worden je even zwaar vallen en ben je toe aan wat ontspanning en rust: dit lijkt me een heel goede plek om je verjaardag door te brengen.

 

Beeld: Bridget Jones Diary

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl