Déze dingen in huis maken je (onbewust) hartstikke moe

 

Geen idee wat er aan de hand is, maar ik was me toch een partijtje moe deze week…

 

Kun jij op het moment dat je thuis komt ook wel direct in slaap vallen na het avondeten? Je inrichting, apparaten en levensstijlkeuzes kunnen er allemaal mee te maken hebben. Slaap je net als ik genoeg, maar blijf je toch gapen? Houd dan deze stoorzenders in je huis in de gaten.

 

 

1. De kleur van je muur
Vooral blauw is het specifiek, de kleur van de lucht en de zee. Het is allemaal net iets te vredig. Je hart schijnt door de kleur blauw langzamer te kloppen, waardoor je bloeddruk omlaag gaat. In de slaapkamer wederom een puik plan, maar in de woonkamer? Hi, moe gevoel. Wil je niet.

 

2. Je rommel


Een rommelige, ongeorganiseerde omgeving slurpt enorm veel energie door stress. Stress die je misschien niet meteen zelf voelt, maar je bovenkamer draait overuren door de prikkels en irritatie die je troepjes opwekken. Pak op z’n minst een doosje en hannes daar alle losse spulletjes in die bijvoorbeeld op de eettafel slingeren.

 

3. Geurkaarsen
Zo zó gezellig, geurkaarsen, maar je kunt van de oliën die vrijkomen ook ontzettend moe en duf worden. Zeker als je kijkt naar bijvoorbeeld lavendel. In de slaapkamer een topidee, maar laat ‘m weg in de woonkamer. Kies in die ruimte liever voor een frisse geur.

 

4. De drie t’s

Je tv, tellie en tablet. Wist je dat je tv en tablet blauwe straling afgeven die de productie van het slaaphormoon melatonine in je hersenen onderdrukken? Vandaar dat je soms tot diep in de nacht kunt bingen zonder moe te worden.

 

5. Gesloten gordijnen


Uit onderzoek blijkt: hoe meer natuurlijk licht je overdag hebt in je woonkamer, hoe beter je ’s nachts slaapt. Dus hup, open met die dingen! Voel je je overdag ook meteen een stuk minder slaperig.

 

 

Door: Redactie Amayzine