Deze celebs krijgen onterecht veel haat over zich heen

 

Als je dacht dat de pers en de roddelbladen in Nederland erg waren, dan moet je voor de grap eens een week of een maandje die van Amerika en Engeland in de gaten houden. Want daar gaan ze pas écht los.

 

 

Huwelijken, affaires, baby’s: alles passeert de revue en nog geen tiende van alles is waar. Ik denk serieus dat zij qua accuraatheid op een percentage van vijf procent zitten.

 

Want als ze een beetje de pik op je hebben, dan zul je dat weten ook. Niet alleen de pers trouwens, ook het internet doet eraan mee. Want een comment op Instagram, Facebook, YouTube of een ander medium is natuurlijk zo gemaakt en vaak denken mensen er geen twee keer over na. Er is een aantal celebs dat het daarmee niet echt heeft getroffen: zij krijgen zóveel bakken haat over zich heen. Wat mij betreft is het bij onderstaande personen volledig onterecht. Mee eens?

 

1. Anne Hathaway
In Nederland is het niet helemaal het geval, maar in Amerika wordt ze dus behoorlijk gehaat. Vooral op internet: maar echt inténs ook. Waarom? Echt. Geen. IDEE. Ze heeft zelfs haar eigen haatclub genaamd The Hathahaters. Gaat het effe niet, joh. De redenen dat zij bij dat clubje horen zijn bijvoorbeeld de volgende: ze zou een irritante lach hebben, ze is te overdreven, ze probeert het allemaal té erg, haar korte kapsel is vervelend, ze is te braaf… Nou, bel de politie. Misdadig dat ze hier allemaal mee wegkomt. 

 

2. Corey Haim
Nooit van Corey Haim gehoord? Ik zal je even een korte introductie geven. Samen met Corey Feldman was hij een kindsterretje in de jaren ’80. In die tijd werd hij seksueel misbruikt door oudere acteurs (het gerucht gaat dat Charlie Sheen hierbij betrokken was maar dat is nooit bevestigd), en toen hij eenmaal meerderjarig was, ging het snel de slechte kant op met hem. Mentaal, maar ook drugsverslavingen stonden zijn acteercarrière in de weg. Daardoor kreeg hij de reputatie van een ‘has-been’ en werd hij j et mikpunt van haat en grappen. Maar als je bedenkt wat hij allemaal heeft meegemaakt toen hij nog een kind was, kun je je toch wel voorstellen dat hij geen gemakkelijk leven had? Hij overleed in 2010 op 38-jarige leeftijd.

 

3. Adele
Ik hoor je al denken: huh? Adele gehaat? Nee joh. En dat is in principe ook zo – ik ken niemand die haar stem níet goed vindt, of je nou van haar muziek houdt of niet – maar ook Adele kreeg een bak stront over zich heen toen ze ~the audacity~ had om af te vallen. Ineens was ze zóveel mooier toen ze nog voller was, zag ze er (volgens mensen) véél ongelukkiger uit toen ze slanker was en zou het helemaal niet goed voor haar zijn. Let wel: ze kreeg in eerste instantie natuurlijk óók stront over zich heen omdat ze een maatje meer had. Gevalletje je-kan-het-nooit-goed-doen. Zie ook: Rebel Wilson.

 

4. Britney Spears
Ze had een complete mental breakdown omdat de paparazzi haar geen seconde met rust lieten en schoor al haar haar eraf. En wat deed de pers? Die ging er nog even tien keer zo hard overheen. In plaats van te zien dat dit gewoon een jonge vrouw was die het ontzettend moeilijk had in de tijd, die niets anders wilde dan even wat rust, gingen ze gewoon door met waar ze mee bezig waren en haar dan ook nog op de front page belachelijk maken voor de mental breakdown die zijzelf hadden veroorzaakt.

 

5. Rebecca Black
It’s Friday, Friday, gettin’ down on Fridaahaaay. Oké, het was niet het állerbeste nummer ooit gemaakt, maar kom op, dat meisje was dertien. DERTIEN. En ze kreeg non-stop doodsbedreigingen gepresenteerd aan haar adres en werd het mikpunt van een gigantische internetpesterij. Ze ging zelfs van school door al het gepest. Als dertienjarig meisje, net in de puberteit: dat is al niet je meest steady fase (van velen), laat staan dat je letterlijk de hele wereld en het internet over je heen krijgt.

 

6. Kim Cattrall
Ze wilde de nieuwe Sex and the City reboot niet doen en was meteen The Bad Guy. Oké, ze kon het niet per se goed vinden met de cast (Sarah Jessica Parker in het bijzonder), maar wiens echte schuld dat is zullen we nooit weten. En op zich is het toch best logisch dat je niet een ontzettend intens project wilt doen met iemand die je niet kan uitstaan en wat wederzijds is? Ik vind het juist beter dat ze niet puur voor het geld meedoet.

 

7. Nickelback
Hier kan ik heel kort over zijn: ik heb geen idéé waarom het een internethit werd om Nickelback te haten. Ze staan bij mij ook niet op repeat, maar wat nou de hele big deal hierom was? Geen idee.

 

8. Meghan Markle
Ook hier kan ik weer heel kort over zijn: vanaf het moment dat ze met Harry was kon ze niets meer goed doen. Misschien heeft ze ook hier en daar wat onhandige dingetjes gedaan, maar ook al had ze alles helemaal perfect en naar ieders wens uitgevoerd, dan nóg was het niet goed geweest, dat weet ik zeker.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer