Het grote feest van de familie Verstappen

 

Over dit verhaal had ik al het één en ander gelezen op internet toen het zich afspeelde, en toen al vond ik het echt een compleet gestoord, ziek verhaal.

 

 

 

En het zal je maar overkomen… Toen ik Our Father zag staan op Netflix, wist ik al meteen dat dit het verhaal zou vertellen over Dr. Donald Cline: een fertiliteitsdokter die zijn patiënten, zonder dat zij het wisten, insemineerde met zijn eigen sperma. Dit kwam aan het licht toen Jacoba Ballard, één van zijn vele kinderen, nieuwsgierig werd naar haar roots. Zij wist dat ze geadopteerd was, dus was benieuwd of ze misschien halfzussen of -broers zou hebben.

 

In Amerika is het vastgelegd dat het zaad van een donor maximaal drie keer gebruikt mag worden, dus Jacoba zou op z’n hoogst twee broers of zussen kunnen vinden. Maar tot haar schrik zag ze er zeven, en toen kon ze niet weten hoe schrikbarend veel meer het er zouden zijn.

 

Inmiddels is duidelijk dat er minstens 50 kinderen rondlopen van Dr. Donald Cline, maar dat aantal kan nog veel hoger liggen. Een ontzettend boeiende documentaire, maar ook hartverscheurend: veel koppels wisten niet dat het zaad van Dr. Donald Cline werd gebruikt. Dus zo kwam ook een vader erachter dat zijn dochter, die allang volwassen was, biologisch gezien niet van hem was.

 

Eens iets anders dan de bloederige true crime docu’s over moordenaars, maar minstens net zo grimmig.

 

 

 

Beeld: Netflix

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer