Deze B&B ligt in een nationaal park

 

Omringd door bossen en heuvels met woeste heide. Slaap jij hier een nachtje gratis met een heerlijk ontbijtje toe? Wie weet win jij het vandaag wel!

 

Op de grens van Salland en Twente ligt het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Op deze tachtig meter hoge, met hei en bos begroeide heuvels, woont de laatste kolonie korhoenders van Nederland. Te midden van de uitgestrekte bossen en landerijen, verscholen achter de glooiende essen en aan de voet van de Koningsbelten en de Haarlerberg, ligt de Kleine Kolonel. Herefordshire koeien, die het gehele jaar door de woeste gronden begrazen, zijn de enige buren. Ook reeën, vossen, dassen, sperwers en buizerds voelen zich hier zeer thuis en een imker houdt bijen op het terrein.

 

De Kleine Kolonel dus, dat is waar de reis naartoe gaat deze week. Een B&B met twee kamers met eigen badkamer en alles erop en eraan, gevestigd in een vrijstaand huis. Met op de begane grond ook een ruime woonkamer met open keuken, voor mooie dagen een zonnig terras en een grote schaduwrijke boomgaard en een living die uitziet over de bloementuin, de omliggende weilanden en het bos. Een uitgebreid ontbijt wordt in de woonkamer geserveerd en bij mooi weer buiten op het terras, en een gastentafel is er op verzoek.

 

Wat je kunt winnen? Een overnachting met ontbijt voor z’n tweeën.

 

Veel plezier alvast!

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij De Kleine Kolonel in Haarle, telefoon +31 548 546008.

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier een nachtje gratis te gaan genieten? Met z’n tweetjes en inclusief ontbijt? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl
De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

 

 

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans