Deze ballen wil je straks bij de borrel
Als je dit eenmaal geproefd hebt wil je nooit meer wat anders
Een paar maanden gelden mocht ik op persreis naar Curaçao. Een vette mazzel waar ik nog dagelijks met heel veel plezier en trek aan terugdenk. Want je kunt me daar op dat vrolijke eiland toch lekker eten. Niet normaal. Soms had ik geen idee wat er op mijn bord lag, maar het was allemaal even smakelijk.
Maar een van de allerlekkerste dingen leerde ik van Nacheska van Adorable Cakes in Willemstad. Kaasballen. Dit is dé snack bij een borrel en iedereen op Curaçao kan ze maken. Jij nu ook, want Nacheska gaf mij haar recept mee naar huis.
Dit heb je nodig
Ingrediënten voor ongeveer 30 stuks:
- 1 kg gemalen jonge kaas
- 4 grote eieren
- 2 tl bakpoeder
- 1 1/2 kop bloem
- Frituurolie
Zo maak je ze:
- Koop geraspte jonge kaas in een zakje of maal hem zelf (is veel lekkerder) en doe het in een grote kom.
- Voeg het bakpoeder en de eieren toe.
- Kneed alles samen en voeg dan langzaam de bloem toe tot het deeg niet meer aan je hand plakt.
- Verhit de olie om je kaasballetjes in te bakken.
- Grootte van elke kaasbal? Het formaat van ‘onze’ bitterbal hapt zo lekker weg.
- Bak tot de balletjes een gouden kleur hebben.
- Ze zijn klaar om te genieten!!
Bereidingstijd: + 25 minuten
Kooktijd: + 10 minuten
Geen kaasbal, geen feest. En met een druilerige dag als vandaag is deze ‘krokant van buiten en smeuïg van binnen’- bal de manier om de zon weer in je hoofd te laten schijnen. Kome dushi!