Deze 6 ijssalons zijn genomineerd voor de titel ijssalon van het jaar 2023

ijs

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: De lekkerste ijssalon van het jaar.

 

 

 

 

En bij deze ijssalons zit je goed, want ze zijn allemaal genomineerd voor de titel IJssalon van het Jaar 2023.

 

In Nederland vind je zo’n 1.000 ijssalons. In Zeeland vind je de meeste ijssalons per bewoner, in Flevoland de minste. De IJs-vakwedstrijden, waaronder die van De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie en IJssalon van het Jaar, is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De smaak die dit jaar centraal staat, is stracciatella-ijs, een lastige ijssmaak die iedereen op z’n eigen manier maakt.

 

LEKKERSTE STRACCIATELLA-IJS

Het lekkerste stracciatella-ijs van Nederland – in totaal namen 60 ijssalons deel aan deze wedstrijd – koop je bij Mark van Gaal van IJs&Spijs in Haps, op de voet gevolgd door Koen Bouwmans van De Gebroeders in Bakel, en Jurgen de Vries van De Zoete Inval in Bodegraven. Zij dingen alledrie automatisch mee voor de titel IJssalon van het Jaar. Mark over zijn winnende ijs: “We hebben heel goed opgelet dat de chocolade goed in verhouding is met het ijs. Daarbij moest de chocolade wel heel zijn. En bij het scheppen van het ijs,  moet ieder bolletje een gelijkheid aan chocolade hebben, daar draait het immers om!”

 

 

FINALISTEN IJSSALON VAN HET JAAR

 

De finalisten voor de titel IJssalon van het Jaar zijn:

 
IJs&Spijs in Haps
De Gebroeders in Bakel
De Zoete Inval in Bodegraven
PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk
IJssalon Florence in Nederweert
IJssalon Kees in Eindhoven/Geldrop

 

De bekendmaking van de IJssalon van het Jaar 2023 vindt plaats op vrijdag 9 juni 2023. Na afloop zullen we je laten weten wie de uiteindelijke winnaar is.

 

Door: Redactie FavorFlav