Denkend aan Holland

 

Hoe Hollands wil je het hebben? André van Duin en Janny van der Heijden maken de mooiste feel-good-televisie van dit moment.

 

 

Ken je die reclames nog van Tell Sell waarin je een videoband kon kopen met beelden van een knapperend haardvuur? Daar werd je zo lekker rustig van. Het programma Denkend aan Holland met André van Duin en Janny van der Heijden doet precies hetzelfde. Heerlijke niks-aan-de-hand-televisie waarin eigenlijk niet eens zoveel gebeurt maar waar je toch graag naar blijft kijken.

 
Je vergeet gewoon het leed van de wereld als je die twee samen op een bootje door het landschap ziet glijden. De heerlijke stem van André als voice-over kletst alle beelden aan elkaar en tussen de bedrijven door kookt Janny de sterren van de hemel met heel gewone dingen waar ik dan gelijk trek in krijg.

 
Wie wil er naar Ibiza als je ook in de Eilandspolder kunt fiets-suppen? Die polder ligt op slechts drie kwartier rijden van mijn huis maar ik ben er nog nooit geweest. Terwijl het er werkelijk prachtig is. Daarom kijk ik zo graag naar Denkend aan Holland.
 

Want in de waan van de dag heb ik vaak helemaal niet door hoe mooi Nederland is. Maar varend op een bootje, waar de haast en de stress ver weg is, neem je dus wel de tijd om lekker om je heen te kijken. Natuurlijk is het ook heerlijk om te zien hoe Janny en André samen lekker kunnen keutelen. Een beetje kletsen, bootje aanleggen, kopje koffie drinken, een wandelingetje maken zo hier en daar. Hoe moeilijk kan het zijn om het naar je zin te hebben?
 

Het is ongelofelijk, maar dit programma trekt dus wekelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Er zijn dus heel veel mensen die het net zulke feel-good-tv vinden als ik. Die misschien even aan de ellende van de dag willen ontsnappen. Dan is dit natuurlijk wel veel leuker om naar te kijken dan die videoband met dat knapperige haardvuur.
 

Denkend aan Holland. Iedere maandag om 21.25 uur op NPO 1.
 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit