FRANSKA.NL X VAN DALEN

De zeven redenen waarom je deze schoenen wil hebben

 

Houd je van schoenen, dan ga je naar Van Dalen. Want de collectie waar zij nu mee komen, die wil jij ook aan je voeten dragen.

 

Schoenen, ik ben er dol op. Je kan een hele slome outfit dragen, maar met schoenen spice je de boel altijd weer lekker op. Een van mijn favoriete winkels om nieuwe stappers te scoren is Van Dalen.

 

Zij verkopen al 145 jaar de mooiste exemplaren. Ooit begonnen vanuit in het Brabantse ‘s-Gravenmoer hebben ze inmiddels een heleboel eigen winkels en is er vast wel eentje bij jou in de buurt. Omdat je er zo leuk geholpen wordt kom ik er graag en de keuze is reuze. En omdat ik zo’n liefde voor schoenen heb, loop ik vaak gewoon even binnen om te kijken welke nieuwe modellen er nu weer zijn binnengekomen.

 

Tekst gaat verder onder het beeld

 

Om dat mooie jubileum van 145 jaar vakmanschap te vieren zocht Van Dalen een ontwerper die niet alleen graag voor de moderne Nederlandse vrouw ontwerpt, maar ook op een ambachtelijke manier met hoogwaardige materialen schoenen maakt. En wie kan dat nu beter dan het Nederlandse designerduo Spijkers en Spijkers?

 

Misschien ken je ze al, deze gelauwerde tweelingzussen met een geweldige smaak. Afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (tegenwoordig bekend als ArtEZ) en het Fashion Institute Arnhem weten zij echt wel waar ze het over hebben. Hun eerste collectie sloeg in als een bom en hun naam was meteen gevestigd. Truus en Riet vullen elkaar fantastisch aan. Waar de ene zus goed is in styling en kleur, is de ander goed in het vertalen van het ontwerp op papier naar een echte schoen.

 

Tekst gaat verder onder het beeld

 

Ik kan je wel zeven redenen geven waarom jij ook deze nieuwe Spijkers en Spijkers wil dragen.

 

1. In deze nieuwe collectie zitten vijf verschillende laarsjes die elk een heel eigen detail hebben zoals een bijzonder riempje, feestelijke franjes of veters. Het ontwerpersduo had duidelijk een trendy en modebewuste vrouw voor ogen. Zo zit er zeker ook iets voor jou bij.

 

2. Deze winter draag je kleur aan je voeten. Poederroze, cognac, bordeaux- en knalrood. Rijke kleuren die van iedere outfit iets bijzonders maken.

 

3. Na al die jaren van sneakers was ik wel weer eens toe aan wat anders. Iets eleganter graag dan van die grote canvas dingen aan mijn voeten.

 

4. Spijkers en Spijkers snappen dat vrouwen het druk hebben. We willen wel op hakken lopen, maar dan graag een beetje comfortabel. De collectie bestaat dan ook uit laarsjes die heerlijk zitten. Je kunt kiezen uit verschillende hakken, breed of smal, zodat het altijd prettig loopt.

  

5. Bij Van Dalen verstaan ze het vak nog. Ze bestaan niet voor niets al 145 jaar. Daarom verkopen zij vandaag de dag alleen maar schoenen die voldoen aan de drie heel belangrijke waarden: authenticiteit, kwaliteit en vakmanschap. Dat vakmanschap zie je ook terug in het gebruik van de mooiste materialen zoals leer en suède.

 

6. De collectie is vanaf vandaag in gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de Van Dalen-winkel. Geen tijd om een van de winkels te bezoeken? Je kunt ze natuurlijk ook vanuit je luie stoel in hun webshop www.vandalen.nl bestellen. Zo gedaan.

 

7. Het zijn gewoon prachtige schoenen. Ik zou maar gauw gaan kijken als ik jou was. Ik heb m’n jas al aan. Zie ik je daar?

 
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit