De week zonder vlees-challenge

 

Hmmm, het is de Nationale Week Zonder Vlees. Weer zo’n challenge erbij, of we er al niet genoeg hebben gehad het afgelopen jaar.

 

 

 

Ik denk dat als we ‘blijf thuis’ er als challenge in hadden gegooid, we waarschijnlijk meer hadden bereikt dan nu. Maar nu heeft een hippe vegetariër deze vleesloze week bedacht. Ik vind het prima. Althans, vandaag en morgen, dat is een makkie. Vandaag verse geitenkaassalade, met allemaal verse ingrediënten. Zelfs de bloemetjes kun je ook eten, alhoewel mijn huisgenoten die meestal aan de kant schuiven… Voor morgen mijn favoriete vegetarische pasta, spaghetti aglio e olio, altijd goed. Maar daarna vind ik het wel lastig hoor. Ik ben gek op stamppot rauwe andijvie, maar dan wel met gehaktballen en uitgebakken spek. En chicken curry is nou juist zo lekker met echte kip die ruim van tevoren is gemarineerd in allerlei kruiden. Als er iemand voor mij 365 dagen per jaar vegetarisch zou koken, prima. Ik schuif wel aan. Maar om nou zelf 365 keer mijn menu bij de groenteboer te verzinnen, dat vind ik lastig. Ondanks de kookboeken van Rens Kroes. Ik word er altijd blij van haar boeken door te bladeren, nóg zo’n hippe vegetariër. Maar misschien is dat het wel, ben ik niet hip genoeg. Kom ik daar dus ook mooi onderuit. Fijne week, en heb je nog lekkere vegetarische recepten, dan hou ik mij zeker aanbevolen. Bij voorkeur vóór aanstaande woensdag…

 

Door: Grace Bregman