De ultieme win-win: adopteer een hond

Sinds de coronacrisis neemt de vraag naar honden enorm toe.

 

 

Dit is natuurlijk wel te volgen, we zitten tenslotte veel thuis en kunnen het gezelschap goed gebruiken, maar ik mag hopen dat deze mensen goed nadenken voordat ze tot dit besluit komen. Een hond is namelijk een grote verantwoordelijkheid. En ga je na de coronacrisis ook nog genoeg tijd hebben om voor een dier te zorgen? Daar ga ik dan maar vanuit. Ik gun namelijk iedereen een hond, en zeker in deze grimmige periode waarin we ons wat vaker geïsoleerd voelen. Zo’n beestje bezorgt je zo veel gezelligheid en vermaak, daar kan geen Netflix-serie tegenop. Daarbij zorgt een hond ervoor dat je meerdere malen per dag naar buiten gaat, extra vitamine D vangt en meer beweegt, dus er zit ook nog eens een gezondheidsvoordeel aan het nemen van een hond. Mocht je nou graag een hond willen, overweeg dan alsjeblieft adoptie en laat de hype rondom gefokte labradoodles en pomeriaantjes even gaan. Red in plaats daarvan het leven van een lief vuilnisbakje. Geloof me: hier ga je zo veel meer voldoening uit halen. Mijn eigen hond Sjaan is gered uit Spanje, waar ze twee jaar op straat heeft geleefd. Inmiddels is ze al vier jaar gelukkig bij ons en elke dag bezorgt ze ons zo veel blijdschap en liefde. Echt een win-winsituatie. Ik kan het iedereen aanraden om een hondje te adopteren en daarom heb ik verschillende organisaties op een rijtje gezet. En ik verzeker je: geluk gegarandeerd.

 

1. Stichting SOS Dogs Nederland
Stichting SOS Dogs Nederland is een non-profitorganisatie en ondersteunt de stichting SOS Dogs in Roemenië, die zich al jaren inzet om de situatie voor zwerfhonden in Roemenië te verbeteren. Ze hebben een open asiel dat bestaat uit 85 hectare bos en weides. Hier vangen ze wel honderden honden op. Wat bestaan er toch een helden, hè? Van schattige pups tot aan lieve oude bastaardjes: ze verdienen allemaal een goed hondenleven. Een mooie bijkomstigheid: als je bij deze stichting een hond adopteert, red je niet alleen dat hondje maar help je ook de zwerfhonden in hele land. Met de adoptiebijdrage financiert de stichting namelijk sterilisatieprojecten. Zo kunnen mensen uit de omgeving in het asiel gratis hun hond of kat laten steriliseren. Dit is natuurlijk de oplossing om het zwerfdierenleed te verminderen. Ik kan wel janken als ik naar de foto’s van aangeboden honden kijk, ik wil ze zo graag allemaal adopteren. Kijk nou even, dit wil je toch?

 

Shirley

 

Nelly

 

Akira

 

2. Stichting AAI
Stichting AAI zet zich al meer dan twintig jaar in om voor pups, jonge en volwassen honden uit het buitenland een veilig huis in Nederland te zoeken. Ze redden zwerfhonden uit Italië, Roemenië en Griekenland. Ook deze organisatie ondersteunt lokale organisaties met sterilisatie-/castratieprojecten. Jammer genoeg zie ik weer veel te veel lieve koppies op deze site staan. Ik kan dit echt niet aan, hoor.

 

Beppe 

 

Klaas (wat een topnaam hè?)

 

Billo

 

3. Stichting Dutch Cell Dogs
Bij Dutch Cell Dogs worden asielhonden getraind door gedetineerden, zodat de hondjes opnieuw gesocialiseerd worden en dus meer kans hebben op een nieuw thuis. De focus ligt op de honden maar indirect worden de gedetineerden ook geholpen. Ze worden namelijk socialer, verantwoordelijker en doen iets terug voor de maatschappij. Dit vind ik dus écht een mooi initiatief.

 

Milo

 

Bobby 

 

Diesel

 

En er zijn nog veel meer organisaties die honden aanbieden:

1. Houndation
2. Ik Zoek Een Baas
3. Hond Zonder Toekomst
4. Stichting Zuiderzee Zwerfdieren

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com