De ultieme pasta om te maken in de herfst

 

Men neme verse paddestoelen, salie en parmezaan en je krijgt de lekkerste comfortpasta voor dit uit-je-pak-waai-weer.

 

As we speak staat Heel Holland Vast (lijkt me lachen als nieuwe serie) en wil je pasta, kaas en warmte als je thuiskomt. Kan geregeld worden, want onze lievelingen van FavorFlav.com verklappen het aller-aller-allerlekkerste recept voor een fijne herfstpasta. Eet ze.

 

In het boek We eten thuis laat Samuel Levie je zien wat hij allemaal voor zijn familie maakt. Pasta met salie is sowieso onze lievelings. Doe er ook nog paddenstoelen en romig ei bij en we zijn om.

 

Bereidingswijze
Week het eekhoorntjesbrood in ongeveer twintig centiliter warm water. Hak de verse paddenstoelen in grove stukken. Snipper de ui en knoflook, bak die in olijfolie aan, en voeg dan de paddenstoelen toe. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water en bak het mee. Bewaar het vocht.

 

Snij de salie fijn, verkruimel het pepertje en voeg dit met het citroensap en de citroenrasp toe aan de pan. Breng het mengsel op smaak met zout en laat het ongeveer acht minuten bakken tot het zacht is. Doe dan het vocht van het eekhoorntjesbrood in de pan.

 

 

Kook intussen de penne gaar in zout water. Meng de eidooiers met ongeveer 75 gram geraspte Parmezaanse kaas en flink wat zwarte peper. Als de penne gaar zijn, doe je een flinke scheut van het kookvocht bij de paddenstoelen. Breng de saus aan de kook en giet de penne af. Doe de penne in de hete pan haal die van het vuur en roer het eimengsel door de hete pasta. Proef en voeg eventueel nog extra zout en peper toe. Serveer direct in diepe borden, met de rest van de parmezaan.

 

 

We eten thuis – Samuel Levie, 
€ 29,99 Nijgh & van Ditmar

 

Door: Redactie Amayzine.com