Tripje naar Hamburg 

 

Zet deze plek maar alvast op je to-go-to-lijstje. 

 

Staat er binnenkort een citytripje op de planning? Dan is Hamburg waar je heen wilt. Wat een gave stad, zo gevarieerd. Naast de leuke eettentjes, interessante musea en mooie gebouwen heeft Hamburg veel muziek te bieden. The City of Music wordt Hamburg ook wel genoemd, waar de Beatles hun eerste liedjes hebben gezongen. Je weet wel: “Let it be, let it be, let it be, let it be, whisper words of wisdom, let it be.”

 

 

Zoals je misschien wel weet, zijn The Beatles van voor mijn generatie, maar dat betekent niet dat ik niet mee kan zingen en niet blij word van een muziektour in Hamburg over deze bekende groep. Naast de klassiekers van de Beatles heeft Hamburg nog veel meer muzikale verassingen in petto. Zo biedt Uebel und Gefährlich (een club in een enorme bunker uit de Tweede Wereldoorlog) voor ieder wat wils, van dubstep artiesten als Flux Pavilion, tot singer/songwriters als Hanne Hukkelberg. Dit is dan ook typerend voor Hamburg als stad, of je nu geïnteresseerd bent in klassieke muziek of elektronische festivals, graag live shows ziet of liever naar clubs gaat: Hamburg heeft het allemaal. Als tegenhanger van de grote bunker zijn er bijvoorbeeld ook de ultramoderne concertzalen van de Elbphilharmonie, waar je zowel grootheden uit de klassieke muziek zoals Brahms en Telemann kunt ‘ontmoeten’, maar ook naar jazz- of pop-music-optredens kunt.

 

Door deze enorme muzikale diversiteit staat de stad elk jaar in september geheel in het teken van het Reeperbahn Festival, een groot muziekfestival met opkomende artiesten. Een superleuke sfeer met mensen van verschillende leeftijden uit allerlei landen in de hippe wijk St. Pauli.

 

Je vindt hier de allerleukste cafeetjes en mijn lievelingseetcafé Underdocks.

 

 

Zo heb ik wel bijna mijn terugvlucht naar Amsterdam gemist. Ik moest en zou namelijk nog voordat ik naar het vliegveld ging een heerlijk broodje eten in dit trendy tentje. Fishrolls 2.0 worden ze ook wel genoemd, zeker een aanrader. Gelukkig was ik toch net op tijd op het vliegveld en was dit laatste maaltijdje de bijna-gemist-stress zéker waard. Hamburg staat bekend om de visbroodjes die je op allerlei marktjes in de stad kan scoren, en de fishrolls 2.0 zijn toch echt wel mijn favoriet. Ik kom zeker terug.

 

Ik zou nog uren uit kunnen wijden over deze stad. Ik was er nog nooit geweest en wist dus echt niet wat ik kon verwachten, maar ik was meteen verliefd op de stad. Onder meer op de mooie gebouwen, zoals de Elbphilharmonie, gelegen in het Warehouse District. Bijzondere architectuur, waar je verschillende concerten en opera’s kunt bijwonen.

 

 

Even rondslenteren is natuurlijk ook heerlijk. En een of twee winkeltjes in. Gewoon eventjes kijken. Ga jij de volgende keer mee naar deze havenstad?

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares