De trend van 2020: Weggaan om niks te doen

 

De goede voornemens van 2020 zijn AAN. Eind vorig jaar schreef ik al een artikel over wat nou precies de trends zijn qua goede voornemens, en meer vakanties èn meer aandacht voor een goede werk/privé balans zaten daar absoluut bij. Wat krijg je als je dat combineert? 

 

Een ultieme trip waar je volledig zen bent en zo min mogelijk doet. En ja ja, dat kán natuurlijk ook op een bounty strand in de Malediven, maar dat is niet wat ik bedoel. Beetje meer terug naar de basis. Niet overdadige luxe, meer terug bij jezelf komen. Klinkt zweverig? Klopt, maar ik voorspel dan ook dat ‘zweefteven’ hèt woord van 2020 gaat worden. Want ik zie steeds meer zweefteven om me heen (hoeft trouwens niet per se een vrouw te zijn hoor, dat woord bekt gewoon lekker maar is wat mij betreft unisex) en bij mij heeft dat ook wel wat interesse opgewekt. Dus nu ben ik van plan om binnenkort op een retreat te gaan. Niet een over-the-top luxe yoga retreat waar Katja Schuurman naar eigen zeggen was, maar zoals ik al zei: beetje terug naar de basis. Hier de beste tips voor een ultieme trip weg. Even weg van alles om vervolgens zo zen mogelijk terug te komen. Nu. Al. Fan.

 

Yoga retraite.

Beetje voor de hand liggend misschien, maar daarom niet minder fijn. En inmiddels heb je ook zo’n tiental verschillende soorten, dus er is vast wel eentje die bij jou past. Mijn favoriet is Yoga Nidra (aanrader voor iedereen die net als ik slaapproblemen hebt). Grootste pluspunt van een yoga retraite is misschien wel dat je het letterlijk over ter wereld hebt tegenwoordig. Dus dicht bij huis in de Ardennen, op de Waddeneilanden of de Veluwe. Maar ook in Frankrijk, Spanje of gewoon lekker in Thailand, Indonesië of Costa Rica. Waar je maar wilt dus en voor elk budget.

 

Ibiza.

Huh? Het partyeiland? Nee, daar ga je dan dus níet heen. Ibiza staat ook wel bekend als een hippie eiland en die hippies weten als geen ander hoe je zen kan zijn. Daarnaast heeft het eiland een onwijs mooie natuur, kleine dorpjes in the middle of nowhere. Combinatie van hélemaal niks doen, lekker eten (tapas) en genieten van de natuur. Het nummer hierboven kan je overigens ook combineren, want de yogatrend heeft uiteraard allàng Ibiza bereikt.

 

Ayurveda.

Gezondheid. Flauw, maar ik moest oprecht wel even een paar keer dit woord lezen voordat ik ‘m foutloos m’n mond uit kreeg. Het is een gezondheidsfilosofie dat al 5000 jaar oud is, en voortkomt uit de holistische gedachte. Zeker als je niet lekker in je vel zit, en/of lichamelijke klachten hebt, zou dit wel eens de uitkomst voor jou zijn. Elke aanpak is heel persoonlijk en er wordt echt naar jouw wensen gekeken. Met Ayurveda ga je naar de kern van het probleem en is je doel om meer in balans te zijn met je lichaam en geest. Klinkt zweverig? Oh zeker, maar interessant is het absoluut.

 

One-day retreat in Nederland.

Heel begrijpelijk als je niet een week, of zelfs een weekend, weg kan. Soms is het nou eenmaal gewoon hartstikke druk en past het niet in je agenda. Maar wil je wèl even die rust opzoeken. Nou, oplossing is hier: eendaagse retreats in ons eigen kikkerlandje. Hoef je dus ook niet ver te reizen (zou beetje zonde zijn aangezien het maar één dag duurt). Je hebt ze in Amsterdam, maar ook in de noordelijke provincies en eigenlijk rondom alle grote steden. Geen excuus dus, boeken maar en helemaal zen worden in één dag.

 

Boek een fijn hotel voor volwassenen.

Nou weet ik dat adult only ook een kinky hotel kan betekenen, dus mocht dat jouw cup of tea zijn; be my guest. Maar ik bedoel hiermee een hotel (hoe luxer, hoe beter natuurlijk) waar kinderen niet toegestaan zijn en jij ongestoord kan chillen. Ja, tuurlijk, kids zijn schattig, leuk, gezellig, ga zo maar door. Maar even niet omringd zijn door ze kan ook wel héél prettig zijn en voor je algehele zen-modus heel bevorderend.

 

Een wellness-reis.

Moet je een beetje liggen natuurlijk, maar als je van een dagje sauna houdt kan dit wel eens een uitkomst zijn voor je. Mocht zelfs yoga voor jou iets teveel van het goede zijn en wil je het liefst helemaal niks doen en wel in de watten gelegd worden; boek een wellness vakantie. Rol van massage naar massage, neem elke dag een gezichtsbehandeling, en zet vooral die telefoon uit. Dit. Wil. Ik.

 

Zoek de sneeuw op.

En dan bedoel ik niet qua skigebied natuurlijk. Nee, Fins Lapland of ergens anders in Scandinavië. In the middle of nowhere, hopelijk knuffelen met husky’s, een Finse sauna pakken elke dag… Klinkt mij best goed in de oren. Sowieso vind ik zo’n uitgestrekt landschap met centimeters dikke sneeuw altijd iets heel rustgevend hebben. Bijna geen geluid om je heen behalve van de natuur en dieren, nul prikkels. Heerlijk.

 

Door: Redactie Amayzine.com