De smerigste plek op kantoor

 

Sinds ik twee kinderen heb, kijk ik na al die poepluiers en speeltuinkleren niet zo gauw meer op van iets wat ‘vies is’. Ik vind niet zo snel iets vies.

 

Mijn leven thuis bestáát immers al jaren uit snottebellen, vieze speeltuinkleren en vlekken op de gekste plekken door mijn hele huis.

 

Maar als je eenmaal weet wat de smerigste plek op kantoor is, nou, dan zit je nooit meer hetzelfde aan je bureau. Sommigen maken zelfs ruzie om deze plek at the office… Het zijn niet de toiletten. En het is ook niet je eigen bureau. Nee, het is de keuken. Uit onderzoek blijkt dat zeker 22 procent van de Nederlanders de keuken op het werk de vieste plek vindt. En dat uiten we dan ook weer: zo zegt een vijfde wel eens kattig te hebben gedaan tegen een collega vanwege die viezigheid in de kitchen.

 

Driekwart van de mensen zegt zich te ergeren aan het laten staan van vieze vaat op het aanrecht. Je koffiekopje éven in die vaatwasser mieteren, het is niet zo ingewikkeld. Toch doen we het lang niet altijd. En als je eet, eet dan wel ín die vieze keuken. Daarnaast stoort ook nog eens vijftien procent zich aan collega’s die aan het bureau eten. Smakken, kruimels, de geur van een bak kibbeling – no thanks.

 

De oplossing? Afspraken maken. Wat voor de een namelijk al gauw door kan als ‘schoon’, is voor de ander nog ‘een ontzettende teringzooi’. Dus spreek af wat er elke dag weer in die keuken op het werk moet gebeuren: alleen dan kun je dit soort irritaties oplossen. En dat werkt wel weer zo lekker verder, toch? Want – en dit vind ik dus stiekem wel weer interessant – we verspillen gemiddeld zes uur per week aan irritaties op het werk. Zes uur. Dat is praktisch één hele werkdag die je vergooit aan frustraties. Dat is dat niet afgewassen kopje koffie ook weer niet waard, toch?

 

Overigens zijn dit de 8 dingen waar we met collega’s het vaakst om ruziën, kibbelen en snauwen op de werkvloer:

 

1. Te hoge werkdruk
2. Je ondergewaardeerd voelen
3. Zien dat anderen totaal níet aan het werk zijn
4. Managers die opeens iets anders willen dan ze gezegd hadden
5. Geen steun krijgen van je baas
6. Collega’s die je onderbreken terwijl je net lekker bezig bent
7. Collega’s die plagen
8. Het werk van anderen moeten doen

 

Bron: Small Business

 

Door: Redactie Amayzine.com