De Slimste Mens is ook bang om af te gaan

 
Zet dit maar vast in je agenda: vanaf maandag 12 juli start de nieuwe reeks van De Slimste Mens…

 

 

 

Normaal gesproken ben ik niet zo van de spelletjes en quizzen op televisie. Zo heb ik nog nooit een aflevering van Lingo gezien en zap ik weg als Wie ben ik? op de buis is. Maar zodra De Slimste Mens van start gaat zit ik er klaar voor.

 

Want Philip Freriks en Maarten van Rossum hebben wat mij betreft een van de leukste programma’s van de Nederlandse televisie. Voor ik het in de gaten heb zit ik de antwoorden naar het scherm te roepen. En als ik het goed heb loer ik triomfantelijk naar mijn man die naast mij op de bank ook meedoet. Kijk mij toch eens lekker slim zijn, denk ik dan stiekem.

 

Maar het is natuurlijk een heel ander verhaal als je daar in de studio op een van de stoelen zit. 

 

Dan gieren de zenuwen door je maag en heb je voor je het weet een black-out. Je zal de eerste niet zijn die het antwoord niet weet op een simpel rekensommetje uit de 3-6-9-ronde. Of dat je de juiste antwoorden moet zien te vinden op een vraag over geschiedenis. Je moet er maar net opkomen. 

 

Cabaretier Bert Visscher, een van de kandidaten van de nieuwe reeks, zat de dagen voor de opname ook behoorlijk in de stress: ‘Je bent toch bang dat je afgaat en zit te stotteren.’ Er kijken dagelijks meer dan een miljoen mensen naar het programma. Dan wil je toch zeker wel een beetje snugger overkomen, nietwaar?

 

Naast Bert Visscher zien we ook deze mensen op de beruchte stoeltjes plaatsnemen:

 

Dennis Weening, Ellen ten Damme, Marc-Marie Huijbregts, Najib Amhali, Caroline van der Plas (fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging), Daphne Deckers, Barbara Barend, Laurens Dassen (fractievoorzitter van VOLT) en Sergio Vyent, die heerlijke gastheer uit First Dates.

 

Zouden er net zulke verrassingen bij zitten als het afgelopen seizoen met smaakmaker Emma Wortelboer en de onverwachte winnaar, Snollebollekes-zanger Rob Kemps? Er keken toen 3,2 miljoen mensen naar de finale. Meedoen? Je moet het maar durven…

 

Kijken dus, vanaf maandag 12 juli dagelijks om 20.40 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit