De raarste babynamen van 2022

 

Het is nagenoeg onmogelijk om een naam uit te kiezen die bij iedereen goed in de smaak valt, maar er zijn bizarre uitzonderingen: namen waarvan ik me niet kan voorstellen dat íemand ze leuk vindt.

 

 

 

Sterker nog, ik durf eigenlijk niet te geloven dat er daadwerkelijk kinderen op de wereld rondlopen (of rondkruipen) die bij deze naam genoemd worden. Maar goed, als we Reddit-gebruikers mogen geloven is het toch echt zo. Zij gaven aan wat de meest bizarre babynaam is die ze vorig jaar voorbij hebben horen komen. En het is nogal wat. Ik heb altijd een hekel gehad aan mijn naam, maar ik zou voor geen goud willen wisselen met deze mensen.

 

1. Pandemica
2. Crispy
3. Salad (hoe bizar als dit de tweede naam zou zijn van de persoon hierboven?)
4. Milk (oké, ik weet dat tijdens corona naar de supermarkt gaan ons enige uitje was, maar om je kind nou naar boodschappen te vernoemen…)
5. Brogan
6. Motel
7. Prosecco
8. Myblessn
9. Mudpiles
10. Linoleum
11. Famous
12. Yanique (spreek uit als ‘Unique’)
13. Truck

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer