De orgasmekloof tussen mannen en vrouwen

 

Om maar met de deur in huis te vallen: uit onderzoek is gebleken dat mannen drie keer zo vaak klaarkomen tijdens de seks als vrouwen.

 

 

Om maar met de deur in huis te vallen: uit onderzoek is gebleken dat mannen drie keer zo vaak klaarkomen tijdens de seks als vrouwen. Ik heb het niet over soloseks hè, ik heb het over de keren dat je met een manspersoon naakt aan het recreëren bent. Je zou het ook zo kunnen zien: tijdens één op de drie sekspartijen komt de vrouw niet klaar en de man wél. Pardon? Verdienen wij niet net zoveel orgasmes? Hebben wij niet net zoveel recht op ontspanning, een verbeterde bloedomloop en een mooiere huid? Ik dacht het wel.

 

We kunnen nu de schuld bij de man neerleggen, maar laten we de hand eerst in eigen boezem steken. We hebben mannen tot nu toe veel te veel verwend. Confirmeren wij ons immers niet telkens aan wat wij denken wat een man sexy vindt? Kijk maar naar de modebladen. Modellen kijken doorgaans nogal onnozel. Heel jong, mond half open, zichtbare tepels, een wazige blik, je kent het wel. Deze vrouwen stralen vooral uit: ik ben net achttien (maar misschien ook niet), altijd geil en je mag alles met me doen. Een bloem die door een man hard genomen, pardon, geplukt moet worden. Wij kopen deze bladen, proberen te worden als deze modellen en gooien ons Instagram ermee vol. Hiermee zeggen we indirect tegen mannen: wij doen er alles aan zodat jullie ons neukbaar vinden. Excuse me, vriendinnen, wat is er mis met een rolmodel als Michelle Obama?

 

Dan nog een heikel punt waardoor we mannen het idee geven dat het er niet zoveel toe doet of ze er iets van bakken. Zeg eens eerlijk, hoe vaak heb jij een orgasme gefaket? Ik moet bekennen dat ik dat bij (bijna) ál mijn one-night-stands heb gedaan. Waarom? Omdat je al snel merkt dat het toch niets gaat worden en je wilt niet overkomen als een frigide trut. Of de manspersoon is al een tijdje onverrichter zaker bezig en je bent bang dat hij gaat stikken onder de dekens. Of je bent te zenuwachtig en je wilt doen alsof je heel zelfverzekerd en geil bent. Of je vindt het zielig dat hij kennelijk niet snapt hoe het vrouwelijk geslachtsdeel functioneert. Alles leuk en aardig, maar wij leren hier mannen geen betere seksskills mee aan.

 

Daarnaast zijn mannen verpest door pornofilms waarin vrouwen binnen enkele minuten gillend klaarkomen als ze dubbel gepenetreerd worden zonder enig vorm van voorspel. Ik durf te beweren dat mannen sinds internet bestaat alleen maar slechter in bed zijn geworden. Zo denken ze dat we het geil vinden als ze ons op onze punani slaan of onze keel dichtdrukken omdat ze dat op YouPorn hebben gezien.

 

Kortom, mannen hebben een heleboel foute dingen aangeleerd:

 

1. Dat seks om hen draait
2. Dat wij dat ook vinden
3. Omdat wij sowieso moeiteloos klaarkomen ongeacht hun inspanning

 

Gelukkig zijn de tijden veranderd. Nu we economisch gelijkwaardig zijn aan mannen, beginnen we ook te snappen dat we gelijkwaardig zouden moeten zijn in bed. Zo is voor het eerst in jaren de omzet van Victoria’s Secret gedaald omdat vrouwen zichzelf niet meer identificeren met kusjes blazende kindvrouwtjes. En sinds #metoo zijn mannen er eindelijk van doordrongen dat wij niet automatisch alles geil vinden. We hebben recht op seks zoals wij het óók prettig vinden, met bijbehorend orgasme. Laten we het er nu over hebben hoe.

 

De manier waarop mannen en vrouwen seks beleven verschilt namelijk een beetje. Voor mannen is het (en ook dit houdt de orgasmekloof in stand) wat makkelijker. Zij kunnen zichzelf in ons klaarstoten op hun eigen ritme. Daartegenover staat dat maar 15 tot 25% van de vrouwen kan klaarkomen door penetratie alleen. Statistisch gezien hebben we dus al een behoorlijk nadeel. Maar dit is niet het enige dat ons op een achterstand zet. Een man is een sneltrein en een vrouw is een diesel. Volgens seksonderzoekers Masters & Johnson doet een man er gemiddeld 7 tot 14 minuten over om van nul naar honderd te gaan en een vrouw 10 tot 20 minuten. Wij hebben dus én meer tijd én meer hulp nodig. Hoe gaan we dit oplossen?

 

Jonge ondernemer en zeer vrouwvriendelijke man Benji Beesemer (helaas al bezet, maar als hij ooit weer single wordt, laat ik het meteen aan jullie weten) heeft altijd al een fascinatie voor seks gehad. Hij hoorde mannen om zich heen vaak neerbuigend over de vrouwelijke seksualiteit praten. Het idee is dat vrouwen iets geven en mannen iets krijgen. Benji (god zegene hem) besloot dat het tijd werd dat vrouwen ook meer gaan krijgen en dat in de vorm van overweldigende orgasmes in meervoud. Hij heeft een bedrijf opgezet in vrouwvriendelijke seksspeeltjes die je in je eentje kunt gebruiken, maar ook tijdens de daad. Op pluralpleasures.com vind je goed geprijsde, bodysafe speeltjes die er ook nog eens goed uitzien. Heb je met een manspersoon te maken dat er niet te veel van bakt? Hop, je pakt de OKU roze erbij en klaarrrrrrr.

 

Het enige nadeel is dat de man er nog steeds niet veel van leert (behalve dan dat hij snapt dat jij het ook leuk wilt hebben en dat hij daar tot dan toe een beperkte rol in heeft gespeeld). Daarom, laat je inspireren door Consolidated, een Amerikaans bandje dat samen met The Yeastie Girls (hahaha) in 1992 een hit had met het nummer ‘You Suck’:

 

 

 

 

Door: Amayzine